Rus ve İranlı Şirketler Kripto Paraları Nasıl Kullanabileceklerini Tartışıyor

Rus ve İranlı kripto para ve fintech endüstrisi grup liderleri, ulusların yaptırımlardan kaçınmak ve ticareti kolaylaştırmak için kripto paraları nasıl kullanabileceklerini tartıştı. Görüşmeler İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası Finans Endüstrileri Sergisi adlı bir panelde gerçekleştirildi. Panelde, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı'nın İnovasyon ve Yatırım Departmanı Başkanı gibi İranlı hükümet yetkilileri yer aldı.

Paneldeki konuşmacılardan birisi de Rusya Kripto Para ve Blockchain Endüstrisi Birliği (RACIB) İcra Direktörü Alexander Brazhnikov'du. Panelde Rusya ve İran'da kripto para için değişen düzenleyici çerçeve tartışıldı. Brazhnikov, eylül ayına kadar Rusya'da yeni mevzuatın yürürlüğe girmesini beklediğini belirtti.

Brazhnikov konuşmasında "Genel olarak konuşmak gerekirse, bu sektörde bankalara ihtiyaç yoktur… Rusya'da gördüğüm kadarıyla kripto para ticareti yapmak için bankalara ihtiyaç yok. Kripto aracı kurumlarımız ve kripto borsalarımız var." dedi. RACIB, Moskova merkezli kripto borsaları ile İranlı şirketler arasında "belirli ilişkiler" kurulduğunu belirtti.

Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Rosbank, sınır ötesi kripto para ödemeleri hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Rusya Merkez Bankası ulusal ekonomide kripto para kullanımını yasaklarken, Rus altyapısı dışında ve sınır ötesi operasyonlarda kripto para kullanımına izin veriyor. Ülkenin dijital finansal varlıklar (DFA) yasası, Rusya vatandaşlarının mal ve hizmetler için ödeme olarak dijital para kabul etmesini yasaklıyor.