Rusya Merkez Bankası Başkanı'ndan Kriptoların Uluslararası Ödemelerde Kullanılmasına Yeşil Işık

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto para birimlerinin Rusya’nın yerel finansal sistemine girmemeleri koşuluyla uluslararası ödemelerde kullanılabileceğini belirtti.

Nabiullina, ayrıca dijital varlıkların ülke içinde faaliyet gösteren platformlarda işlem görmemesi konusunda da ısrarcı olduğunu söyledi. Nabiullina, dijital varlıkların ülke içinde ödeme yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, “kripto para birimleri organize pazarlarda işlem görmemelidir. Zira bu varlıklar potansiyel yatırımcılar için çok volatil ve risklidir.” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde de Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, ülkenin başkenti Moskova'da gerçekleştirilen bir etkinlikte kendisine yöneltilen kripto paraların bir ödeme sistemi olarak yasallaşıp yasallaşmayacağına yönelik soruyu yanıtlandırmıştı.

Bakan Manturov, Rus hükümetinin ve Rusya Merkez Bankası'nın bu konu üzerinde yoğun şekilde çalıştığını belirterek “Bence yasallaşacak. Buradaki asıl soru bunun nasıl ve ne zaman olacağı, nasıl düzenleneceğidir. Herkes zamanın bunu gerektirdiğini, er ya da geç bir şekilde gerçekleşeceğini anlıyor.” ifadelerini kullanmıştı.