Sabah Bülteni - 10 Ekim 2023

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan gelişmelerin ardından, hem makroekonomik hem de finansal açıdan piyasaların hareketli günlerle karşılaşması bekleniyor. Dün, ABD piyasaları olumlu bir seyir izlerken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi ve ABD dolar endeksinde belirgin düşüşler yaşandı. Mevcut gündemin etkisiyle, piyasaların bu hafta boyunca dinamiklerinin değişebileceği ve dolayısıyla volatil olabileceği düşünülüyor.

Dün Dallas'ta gerçekleşen bir toplantıda konuşan Logan, "Eğer uzun vadeli tahvil faizleri yüksek seviyelerde devam ederse, faiz artırımına olan ihtiyaç da azalabilir." şeklinde konuştu. Fed, faizleri beklenenden daha uzun bir süre boyunca yüksek seviyelerde tutma kararı aldığını vurgulayarak, bu mesajlarla birlikte ABD'de uzun vadeli faizler Eylül ayından bu yana artış eğiliminde. Geçen hafta, 30 yıllık ABD tahvil getirisi yüzde 5'i aşarak 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Ayrıca Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, son dönemde ABD tahvil getirilerindeki yükselişi değerlendirerek, Federal Rezerv (Fed) tarafından daha fazla faiz artışına olan ihtiyacın azalabileceğini ifade etti.

Gün içerisinde FOMC Üyeleri olan Bostic ve FED Üyelerinden Waller ekonomik konjonktür hakkında konuşma gerçekleştirecek. Bitcoin (BTC) bülten yazıldığı sırada 27.592 USD'den fiyatlanırken, Ethereum (ETH) 1.584 USD'den fiyatlanıyor. Korku ve Açgözlülük endeksi '50' ile nötr seviyesini gösteriyor.

Gün İçerisinde Neler Bekleniyor?

Genel Piyasa Etkinliği: Fed Üyesi Waller konuşma gerçekleştirecektir.

Genel Piyasa Etkinliği: ABD FOMC Üyesi Bostic konuşma gerçekleştirecektir.

Arbitrum (ARB): Her şeyi sor (AMA) etkinliği Twitter Spaces’te gerçekleştirilecektir.