Sabah Bülteni - 19.04.2024

New York Federal Rezerv Bankası Başkanı John Williams, faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığını ve zamanlamayı ekonomik verilerin belirleyeceğini söyledi. Williams para politikasının iyi bir yerde olduğunu söyledi . Borçlanma maliyetlerini artırma olasılığı sorulduğunda Williams, bunun kendi temel beklentisi olmadığını ancak ekonomik verilerin Fed'in enflasyon hedefine ulaşmayı garanti etmesi durumunda bunun mümkün olabileceğini belirtti.

Holzmann, Fed'in faiz indirimindeki gönülsüzlüğünün ECB'nin esnekliğini sınırlayacağını söyledi. ECB Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann'a göre, yapışkan ABD enflasyonu Fed'i bu yıl para politikası gevşemesini ertelemeye zorlarsa, Avrupa Merkez Bankası'nın manevra alanı sınırlı olacak. Holzmann, Washington'daki bir röportajda, "Fed'den çok uzaklaşırsak bu benim için zor olur" dedi. "Eğer Fed bu yıl hiç faiz indirmezse, üç ya da dört kez faiz indirimi yapacağımızı hayal etmekte tereddüt ediyorum." açıklamasında bulundu.

BOE'den Megan Greene, İngiltere'de faiz indirimi yapılmayacağını söylüyor.BOE (Bank of England) yetkililerinden Megan Greene, yüksek enflasyon devam ederken ekonomik büyümenin zayıf olması nedeniyle faiz indirimlerinde zorlu kararlar verilmesi gerektiğini söyledi. Greene, Washington'da Uluslararası Para Fonu toplantısıyla eş zamanlı düzenlenen Atlantic Council etkinliğinde yaptığı konuşmada, faiz indirimlerinin yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini ve yüksek enflasyon ile zayıf büyümenin bir arada bulunmasının "bir tür karar noktasında olduğumuz" anlamına geldiğini belirtti.

Bülten yazım sırasında Bitcoin (BTC) 63.448 dolardan, Ethereum (ETH) ise 3.061 dolardan işlem görüyor.

Korku ve aç gözlülük endeksi ise "57" ile açgözlü seviyesinde.

Gün içerisinde yaşanacak önemli gelişmeler:

Genel Piyasa Etkinliği: MultiversX (EGLD): “Staking V4” oylaması için son güne girilecektir.