Sabah Bülteni - 20 Ekim 2023

Para politikası konusunda açıklamalarda bulunan Powell, para politikasının kısıtlayıcı olduğunu belirterek enflasyonu zaman içinde sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine düşürecek kadar kısıtlayıcı bir politika izlemeye kararlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, finansal koşullardaki değişikliklerin ve uzun vadeli tahvil getirilerinin etkisinin göz önünde bulundurularak para politikasının gidişatının yakından takip edildiğini de ekledi.

Powell ayrıca, dünya genelindeki jeopolitik gerilimlerin yüksek seviyelerde olduğunu ve bu durumun küresel ekonomik aktiviteye yönelik önemli riskler oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle, para politikası kararlarının gelecekteki görünüme ve risk dengesine bağlı olarak alınacağını vurguladı. Son olarak Powell, para politikası kararlarının değişken koşullara bağlı olarak alınmaya devam edeceğini dile getirdi. Enflasyonist bir döneme girilip girilmediğinin kesin olarak bilinmediğini ve para politikasının gelecekteki gidişatının bu değişkenlere bağlı olduğunu da ekledi.

Bu gelişmelerin ardından, Bitcoin (BTC) 29.216 USD seviyesinde işlem görürken, Ethereum (ETH) 1.584 USD seviyesinden işlem görmektedir.

Korku ve Açgözlülük endeksi '53' seviyesinde bulunarak nötr bir durumu işaret etmektedir.

Gün İçerisinde Neler Bekleniyor?

Hedera (HBAR): Hethers,js kaldırılarak kullanılan yazılımsal yaklaşımda değişikliğe gidilecektir.