Sabah Bülteni - 22 Kasım 2023

ABD'nin çeşitli devlet kurumları, dün Binance ve CZ tarafından işlenen suçları özetlemek için bir basın toplantısı düzenledi. DoJ'a göre, Binance'in ABD'li ve İranlı kullanıcılar arasında 900 milyon doların üzerinde işlemi kolaylaştırdığı belirtildi. Ayrıca, karanlık market Hydra'dan 100 milyon doların üzerinde mevduat kabul edildiği ve eski kripto platformu 'Best Mixer'dan 270 milyon dolarlık depozito alındığı dile getirildi. Binance'in uyumsuz davranışları konusunda yalan söylediği, ABD kullanıcılarının kısıtlanacağı sözüne rağmen bazılarının platformda işlem yapmasına izin verdiği ve ABD'deki kullanıcı sayısını gizlemek amacıyla kategoriyi "ABD"yi "UNKWN" olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

Bakan Janet Yellen'a göre, Binance çocuklara yönelik cinsel istismarı, uyuşturucu endüstrisini ve çeşitli terörist grupları destekledi. Yetkililer, "Yasayı çiğnemek için yeni teknolojiyi kullanmak sizi 'yıkıcı' yapmaz, suçlu yapar" uyarısında bulundular.

Devlet kurumlarının açıklamasından sonra CZ, istifa ettiğini açıkladı: "Bugün Binance'in CEO'luğundan istifa ettim. Kuşkusuz duygusal olarak vazgeçmek kolay olmadı. Ama bunun yapılacak doğru şey olduğunu biliyorum. Hatalar yaptım ve sorumluluk almalıyım. Bu, topluluğumuz, Binance ve benim için en iyisi."

Bülten yazım sırasında Bitcoin (BTC) 36.354 dolardan, Ethereum (ETH) ise 1.984 dolardan işlem görüyor.

Korku ve aç gözlülük endeksi ise "62" ile açgözlü seviyesinde.

Gün içerisinde yaşanacak önemli gelişmeler:

Genel Piyasa Etkinliği: ABD’de işsizlik haklarından yararlanma verisi açıklanacaktır.