Sam Bankman-Fried, Mahkemede Suçsuz Olduğunu Öne Sürdü

FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman Fried (SBF) New York'taki bir Federal Mahkemede ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan'ın karşısına çıktı. SBF, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Yargıç, duruşmada SBF'nin hukuk ekibinden gelen 250 milyon USD’lik kefaleti için kefil olan kişilerin kimlik bilgilerinin gizli kalması talebini kabul etti. SBF’nin yargılandığı duruşma 2 Ekim 2023 tarihine ertelendi.

SBF, Bahamalar’dan ABD’ye iade edilmesinin ardından ilk olarak 22 Aralık’ta federal mahkemeye çıkarılmıştı. Yolsuzluk, para aklama, menkul kıymet dolandırıcılığı, banka dolandırıcılığı ve siyasi kampanya finansman kurallarını ihlal gibi 8 ayrı suçtan 115 yılla yargılanan Fried, 250 milyon USD’lik bir kefaletle serbest bırakılmıştı. Yargıç, SBF’nin söz konusu kefalet karşılığında evde gözaltı, konum izleme, evi sadece egzersiz yapmak için terk edebilmesi, 1.000 dolardan daha yüksek bedelli bir finansal işlem yapmaması, pasaportunun teslim edilmesi, elektronik kelepçe takması, mahkemeye çıkacağına dair yazılı bir belge imzalaması koşullarıyla serbest bırakılabileceğini belirtmişti.

FTX'in kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda eski CEO'su Caroline Ellison, FTX'in 2019'dan 2022'ye kadar Alameda için bir borçlanma tesisi olduğunu öne sürerek ilgili suçlamaları 21 Aralık 2022’de kabul etti.