San Francisco’daki Şirket, Kripto Projelerine Yatırım İçin 850 Milyon Dolar Topladı

Girişim sermayesi firması Paradigm, erken aşama kripto para projelerine odaklanacak üçüncü fonu için 850 milyon dolar topladığını duyurdu. Şirket, merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap ve Ethereum ölçeklendirme projesi Optimism’in erken yatırımcıları arasında yer alıyor.

2018 yılında Coinbase’in kurucularından Fred Ehrsam ve Sequoia Capital’in eski ortaklarından Matt Huang tarafından kurulan Paradigm, günümüzde kripto para sektörünün en büyük yatırımcılarından biri konumunda. Huang, “Erken aşamadaki işlere katkıda bulunmayı seviyoruz ve bu alana ileride daha fazla odaklanacağız” dedi. San Francisco merkezli şirket, Ehrsam’ın yöneticiliği bırakmasından sonra ilk kez bir fon kuruyor.

Paradigm, 2021’de 2,5 milyar dolar büyüklüğünde bir fon kurmuştu ve bu, o dönemde kripto para piyasasında görülmüş en büyük yatırım fonuydu. Bu yıl, kripto para sektörüne yönelik yatırım fonları çoğalmaya başladı ve mevcut fonlar yeni sermaye topluyor. Bu durumun en büyük etkenlerinden biri, ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri oldu.