SEC, 7 Spot Bitcoin ETF'i İçin Karar Verecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yedi spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında karar verecek. Nitekim Bitwise'ın ETF başvurusuna ilişkin karar 1 Eylül'de verilecek. 2 Eylül’de ise BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco ve WisdomTree'nin başvurularına ilişkin karar verilecek. Son olarak 4 Eylül’de Valkyrie'nin başvurusuna ilişkin kararın açıklanması bekleniyor. SEC’nin vereceği kararları ertelemesi de ihtimal dahilinde görünüyor.

ABD'de federal temyiz mahkemesi önceki gün SEC'nin Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı olduğuna hükmetmişti. Mahkemenin ETF'nin yolunu açması sonrasında Bitcoin (BTC) yükselişe geçmişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Temmuz 2023 yılı sonunda Bloomberg TV’de katıldığı bir televizyon röportajında spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili endişelerini dile getirmişti. Geçmişte yaptığı açıklamaları tekrarlayan Gensler, kripto para endüstrisi ve ürünlerle ilgili kötüye kullanma ve manipülasyon endişeleri olduğunu ifade etmişti. Gensler, BlackRock ile yeniden gündeme gelen spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili kesin bir karara varılmadığı sürece bir açıklama yapmayacağını söylemişti. Gensler, geleneksel finansal borsalarla kripto borsalarında farklı piyasa işlevlerinin bir kombinasyonunun meydana gelebileceğini ifade etti ve bu alanda önemli uyumsuzlukların olduğunu öne sürmüştü.