SEC Başkanı Gensler'den Kripto Para Tasarısına Sert Tepki

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, "21. Yüzyılda Finansal İnovasyon ve Teknoloji" adlı kanun tasarısına karşı çıktı. Kısaca FIT21 olarak bilinen bu tasarı, kripto para sektöründeki yasal belirsizlikleri gidermeyi ve SEC ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yetki sınırlarını netleştirmeyi hedefliyor.

Gensler, bugün yaptığı açıklamada, “FIT21, yeni yasal boşluklar yaratır ve yatırım sözleşmelerinin nasıl denetlendiği konusunda on yıllarca süregelen emsallere karşı çıkarak yatırımcıları ve sermaye piyasalarını büyük bir riske sokar” dedi.

Kripto para şirketlerinin ürünlerini "merkeziyetsiz" olarak etiketleyip SEC denetiminden kaçabileceğini belirten Gensler, bunun sadece kripto para sektörünü değil, aynı zamanda 100 trilyon dolarlık sermaye piyasasını da tehlikeye atabileceğini ifade etti.

Gensler, “Pump-dump yapanlar, kendilerini kripto yatırım sözleşmesi olarak etiketleyerek ya da merkeziyetsiz sistem olarak ilan ederek menkul kıymet yasalarına tabi olmadıklarını iddia ederlerse ne olacak?” diye sordu.