SEC, BlackRock, Invesco ve Bitwise için Spot Bitcoin ETF Kararını Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), beklenen hükümet kapanması öncesinde BlackRock da dahil olmak üzere spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) için birkaç teklif hakkındaki kararını erteledi.

Invesco, Bitwise ve Valkyrie'nin spot Bitcoin ETF başvuruları 28 Eylül'deki ayrı dosyalara göre SEC tarafından ertelenirken, Bloomberg ETF analisti James Seyffart; Fidelity, VanEck ve WidsomTree'nin başvurularının da menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından ertelenmesini bekliyor.

Seyffart, ertelemelerin zamanlamasının, 1 Ekim'de gerçekleşmesi beklenen ve ülkenin mali düzenleyicileri ile diğer federal kurumlarını sekteye uğratacak olan ABD hükümetinin "kapanması" ile ilgili olduğunu belirtti.

ABD’de hükümetin kapanması ne anlama geliyor?

1 Ekim'de başlayacak olan yeni mali yıl için Kongre, federal hükümetin finansmanını sağlayacak bir bütçe tasarısında henüz bir uzlaşmaya varamadı. Herhangi bir bütçenin yasalaşması için Meclis'te onaylanmasının ardından Demokratların kontrolündeki Senato'dan geçmesi ve ardından ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor. Kongre'nin federal hükümete finansman sağlayacak yeni bütçe tasarısı üzerinde anlaşmaya varmak ve yeni bir kapanmayı engellemek için 30 Eylül ABD yerel saatiyle gece yarısına kadar vakti bulunuyor. Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar, geçici olarak faaliyetlerini durduruyor. Bu durum, mali yıl başlamadan hükümete fon sağlayacak bir yasanın geçirilmemesi halinde federal hükümetin operasyonlarının çoğunun durması anlamına geliyor.