SEC, Eski Direktörü Hinman'ın Biyografisini Resmi Web Sitesinden Sildi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs'e karşı açtığı davada William Hinman'ın tüm e-postalarının düzenlenmemiş kopyalarını sağlamakla ilgili mahkeme talebinden sekiz gün önce, eski komisyon üyesi William Hinman'ın biyografisini web sitesinden sildi.

Daha önce SEC'in web sitesinde Hinman'ın istihdam geçmişi, görevleri ve komisyona danışmanlık katkıları hakkında önemli bilgiler yer alıyordu. Ancak, güncellenen biyografide artık Hinman’ın sadece adı, fotoğrafı ve Mayıs 2017'den Aralık 2020'ye kadar Şirket Finansmanı Birimi Bölümü Direktörü olarak eski pozisyon bilgisi yer alıyor.

Ripple 2021 yılında Hinman konuşmasıyla ilgili SEC içindeki konuşma ve yazışmaların dökümlerinin açığa çıkarılmasını talep etmişti. SEC ise Aralık 2022’de mahkemeden Hinman konuşması belgelerinin mühürlenmesini talep etti. Nitekim mahkeme, Hinman Belgeleri'nin mühürlü kalmayacağı kararına vardı.

Hinman konuşması belgeleri nedir?

Hinman Konuşması belgeleri, SEC Şirket Finansmanı Bölümü eski Direktörü William Hinman'ın Haziran 2018'de Yahoo Finance All Markets Summit'te yaptığı ve Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını belirttiği konuşmaya atıfta bulunuyor. Ripple, bu konuşma dökümünü SEC’i ile devam eden mahkeme sürecinde kendilerine yardımcı olacak hayati bir kanıt olarak görüyor.

Hinman belgelerinin önemi nedir?

SEC’de çalıştığı dönem Ethereum‘un bir menkul kıymet olmadığı yönünde yaptığı konuşması Ripple tarafından bu davadaki en önemli argümanlardan biri olarak kullanılan William Hinman, SEC’nin Ripple şirketine açtığı davanın ardından SEC ile yollarını ayırmıştı.

Belgeler SEC eski Direktörü William Hinman ve 2018 yılında yaptığı, Ethereum'un, Bitcoin gibi "yeterince merkeziyetsiz" olduğunu ve dolayısıyla federal menkul kıymetler düzenlemesine tabi olmadığını ilan ettiği çok ses getiren bir konuşma etrafında dönüyor. Birçok uzman Hinman belgelerinin, kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını reddedilmesi için yasal bir dayanak sunduğunu öne sürüyor.