SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce, DeFi için 'Yasal Netlik ve Deneme Özgürlüğü' Çağrısı Yapıyor

SEC komisyon üyesi Hester Peirce Pazartesi günü yaptığı açıklamada, federal düzenleyicilerin "DeFi'nin yatırımcılara finansal hizmetler sunmak için CeFi ile rekabet edebilmesi amacıyla hem yasal netlik hem de deneme özgürlüğü sağlaması gerektiğini" söyledi.

Peirce, geçen Eylül ayında The Block'a verdiği demeçte, “DeFi kısaltmasıyla bilinen merkeziyetçi finansın federal düzenleyiciler için bir zorluk oluşturacak. Düzenleme şeklimize meydan okuyacak. Ve bu, bir düzenleyicinin DeFi'deki rolünün ne olduğunu düşündüğümüz hakkında sorular sormamıza neden olacak ve bunu henüz kendim için yanıtladığımdan emin değilim ”dedi.

Pierce, "Olası iniş ve çıkışların farkında olan biz düzenleyiciler, DeFi'nin yatırımcılara finansal hizmetler sunmak için CeFi ile rekabet edebilmesi için hem yasal netlik hem de deneme özgürlüğü sağlamalıyız," dedi.

Nihayetinde, düzenleyicilerin dijital ekonominin çeşitli yönlerini düzenlemek için açık görüşlü bir yaklaşım benimseme arzusunu dile getirdi ve çevrenin "bazı yeni düzenleyici zorluklar ortaya çıkardığını, ancak aynı zamanda bize bu zorlukları aşmak için yeni araçlar sağladığını" belirtti. Peirce, "Düzenlediğimiz insanların özgürlüğü için bu araçları gerçek bir özenle kullanmalıyız. Yeni teknolojinin piyasaların çalışma şeklini iyileştirme ve daha fazla insan için çalışmasını sağlama potansiyelini memnuniyetle karşılamalıyız," dedi.