SEC, Kripto Para Saklama Hizmeti Şartlarını Zorlaştırıyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu'nun (SEC) bir heyeti, kripto para birimi firmalarının gelecekte dijital varlık sorumlusu olarak hizmet vermesini zorlaştırabilecek teklifi kabul etti.

SEC Başkanı Gary Gensler'in 15 Şubat'ta yaptığı açıklamaya göre, SEC tarafından henüz resmi olarak onaylanmamış olan bu teklif, ‘2009 Saklama Kuralı’nda yapılacak değişikliklerin kripto para birimleri de dahil olmak üzere "tüm varlıkların" saklayıcıları için geçerli olmasını öneriyor. Özetle söz konusu teklifin kesin olarak onaylanmasıyla birlikte Custody şirketlerine getirilecek standartlar hali hazırdaki yatırım şirketlerinin tabi oldukları ile aynı düzeyde mevcut olacak.

Gensler, yaptığı açıklamada şu anda saklama hizmetleri sunan bazı kripto para ticaret platformlarının gerçek "nitelikli saklama görevlileri" olmadığını belirterek, "Hata yapmayın: Bugünkü kural, 2009 kuralı, önemli miktarda kripto varlığını kapsıyor. Ayrıca, bazı kripto para alım satım ve borç verme platformları yatırımcıların kripto paralarını sakladıklarını iddia etseler de, bu onların nitelikli saklayıcılar oldukları anlamına gelmez. Bu platformlar yatırımcıların kriptolarını düzgün bir şekilde ayırmak yerine, bu varlıkları kendi kriptolarıyla veya diğer yatırımcıların kriptolarıyla karıştırmışlardır. Bu platformlar iflas ettiğinde - ki son zamanlarda bunu defalarca gördük - yatırımcıların varlıkları genellikle iflas eden şirketin malı haline geliyor ve yatırımcıları iflas mahkemesinde sıraya sokuyor." dedi.