SEC'nin Ethereum ETF Başvurularını Onaylama İhtimali Artıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum (ETH) spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylama yolunda ilerliyor olabilir. CoinDesk'e konuşan üç kaynağa göre, SEC bu başvuruları bu Perşembe günkü önemli bir son tarihten önce onaylamaya hazırlanıyor.

Ancak, bu durum ETF'lerin kesin olarak yetkilendirileceği anlamına gelmiyor. Potansiyel ihraççılar, ürünlerinin ticarete başlaması için S-1 başvurularının da onaylanması gerekiyor. SEC, bu belgeleri onaylamak için belirli bir süreye bağlı olmadığından, sürecin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. SEC ile görüşme halinde olan bir şirket, birkaç hafta önce SEC'nin süreci yavaşlattığını düşündüğünü, ancak şimdi doğru yolda olduklarını hissettiklerini belirtti.

Bloomberg Intelligence ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, SEC'nin başvurulara daha olumlu bir yaklaşım sergileyebileceğine dair duyumlar aldıktan sonra, spot ethereum ETF onayının olasılığını %25'ten %75'e çıkardı. Ancak daha sonra, bu olasılıkların 19b-4 onaylarına ilişkin olduğunu belirterek düzeltme yaptılar. SEC'nin VanEck spot ethereum ETF'si hakkındaki kararını 23 Mayıs'ta açıklaması bekleniyor.

SEC, Ethereum blok zincirinin ana yerel varlığı olan ethereum'un bir menkul kıymet olup olmadığını araştırıyor. Bu soruşturma, ağın iş kanıtı (proof-of-work) konsensüs mekanizmasından hisse kanıtı (proof-of-stake) mekanizmasına geçmesinin ardından başlatıldı. Ethereum'un SEC tarafından bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi, spot ethereum ETF başvurularının reddedilme nedenlerinden biri olabilir.

SEC'nin ethereum'un bir menkul kıymet olup olmadığı konusundaki görüşünün bir testi, Prometheum'da ortaya çıktı. Özel amaçlı broker, Pazartesi günü ethereum saklama hizmetini yumuşak lansmanla duyurdu. Şirket, sonunda diğer dijital varlıklar için (özellikle ABD'de menkul kıymet olarak muamele gören varlıklar, emtia olarak değil) saklama ve ticaret hizmetleri başlatmayı planlıyor.