SEC'nin Ethereum Kararı Politik Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum konusundaki kararı, tamamen “politik” olabilir.

The Block’un haberine göre, SEC’nin iki hafta öncesine kadar spot Ethereum ETF’lerini onaylama niyeti yoktu. Ancak, bu haftanın başında borsalara ve ihraççılara başvuru dosyalarını güncellemeleri için talimat verildi.

Anonim bir kaynak, “Bu durum, tamamen politik olduğunu gösteriyor” dedi.

ETF’lerin kurulabilmesi için öncelikle 19b-4, ardından S-1 belgelerinin onaylanması gerekecek. 19b-4 belgeleri SEC’nin ticaret ve piyasalar bölümü, S-1 belgeleri ise kuruma bağlı kurumsal finans bölümü tarafından inceleniyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi biri, “SEC, kendi içinde bile koordine olabilmiş değil, bu yüzden karar tamamen politik olabilir” dedi.

Bazı analistlere göre, SEC’nin kararı yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle değişti. Başkan adayı Donald Trump, rakibi Joe Biden’ın kripto paralar hakkında bilgi sahibi olmadığını söyleyerek kripto para destekçilerinden oy talep etti.

Bir yorumcu, “Demokratlar genç seçmenlerin oylarına çaresizce ihtiyaç duyuyor” dedi. Kripto İnovasyon Konseyi’nin hukuk bölümü yöneticisi Ji Kim, “Seçmenler, politikacılara kriptonun önemini anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda bu alanın düzenlenmesini de talep ediyorlar” dedi.