SEC, Ripple’ın Dış Ticaret Verilerini İstiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) avukatı Jorge Tenreir, 23 Nisan Cuma günü New York mahkemesine gönderilen bir mektupta, Ripple'ın, 1.3 milyar dolarlık menkul kıymet ihlali yapıp yapmadığını belirlemek için gereken verileri açıklamadığından dolayı şikayet etti.

SEC, Ripple CEO'su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Chris Larsen ile ilişkili cüzdan adreslerini zaten analiz ettiğini belirterek yüz milyonlarca XRP'nin (doğrudan veya dolaylı olarak) en az bir düzine ABD dışı kripto borsasına aktarıldığını buldu. Fakat Ripple’ın gerekli belgeleri teslim etmemesinden şikayet ederek mahkemeye gönderdiği mektupta şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Davalılar, ABD'de yerleşik olmayan bir dijital varlık hesabıyla ilgili tek bir belgeyi bile teslim etmedi veya bu XRP transferlerinin nedenini başka şekilde açıklamadı.”

SEC, aynı zamanda gün içinde gerçekleşen XRP satışları hakkında kripto borsalarının bilgi sahibi olduğunu dile getirdi ve bu bilgilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendi yetki alanlarına giren 14 kripto borsasından, Ripple'ın XRP kullandığını iddia ettiği beş şirketten ve XRP'yi doğrudan Ripple'dan satın alan kimliği belirsiz bir yatırımcıdan belge almak için dokuz yabancı düzenleyici kurumdan talepte bulundu. Ancak iletilen mektuba göre bu pek iyi gitmedi. İki yabancı düzenleyici SEC'e yardım etmeyi reddetti, üçü SEC'in görüşmelerini açıklamasını engelledi ve SEC bir talebi iptal etti. Geri kalanlar ise SEC’in taleplerini karşılamadı.