SEC’ten Ripple (XRP) Davasına Dair Önemli Açıklama!

SEC yetkilileri, Ripple davasında şirketin alacağı ceza hakkında bazı detaylar açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple'ın para cezalarını düşürme çabalarına karşı çıktı ve firmanın “hiçbir şeyi kabul etmediğini” belirtti. Ripple, SEC'ye karşı açtığı davada daha düşük para cezaları talep etmişti ancak SEC, geçen hafta Terraform için belirlenen cezaların koşullarının farklı olduğunu savundu.

Ripple, 13 Haziran’da mahkemeye sunduğu bir bildirimde, SEC’nin kurumsal yatırımcılara satış yaptığı için önerdiği 2 milyar dolarlık cezayı, Terraform Labs’a verilen cezalarla karşılaştırdı. Ancak SEC, Ripple'ın ve Terraform’un farklı koşullara sahip olduğunu belirterek, Ripple’ın taleplerini reddetti.

SEC, geçen hafta Terraform'un SEC ile yaptığı anlaşma kapsamında 4.47 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini ve Ripple'ın bu tür tazminatları kabul etmediğini vurguladı. SEC ayrıca, Ripple’ın ceza talebinin "elmalar ile armut karşılaştırması" olduğunu belirterek, ihlal edilen davranışın brüt karıyla karşılaştırıldığında, Ripple’ın ödemesi gereken cezanın 102.6 milyon dolar olması gerektiğini savundu.