SEC, VanEck’in Bitcoin ETF Başvurusunu İncelemeye Aldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 15 Mart Pazartesi günü VanEck'in 19b-4 Formunu Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için kabul etti ve teklifle ilgili ilk kararı vermek adına 45 günlük süreyi resmi olarak başlattı. Ayrıca SEC’in, nihai bir karar vermeden önce inceleme süresini 240 güne kadar uzatabileceğini de belirtmekte fayda var.

Eğer Bitcoin ETF’si onaylanırsa, kripto topluluğundan uzun zamandır böyle bir ürüne talep olmasına rağmen, ABD'de açık borsada işlem gören ilk Bitcoin ürünü olacak. SEC, VanEck’in geçmiş çabaları da dahil olmak üzere her Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti. VanEck, bu yılın başlarında Cboe BZX Exchange ile ETF için başvuruda bulunmuştu ve Cboe, Mart ayı başlarında 19b-4 formunu yayınladı.

Valkyrie ve WisdomTree de dahil olmak üzere 2019'un sonlarında ve 2020'nin başlarında birkaç başvuru reddedildikten sonra, son aylarda birçok başka şirket Bitcoin ETF'lerine başvurdu. Digital Currency Group'un bir yan kuruluşu olan Grayscale de, kısa süre önce ETF uzmanları için iş ilanları yayınladı.


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.