SEKTÖRDE ÖDENMİŞ EN YÜKSEK SERMAYE BITEXEN’DE!

Bitexen Teknoloji A.Ş.;

Vizyoner atılımları ve geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle FinTek sektöründe zirveyi hedefleyen yolculuğunda; Türkiye’nin ilk yerli coini ‘BTXN Coin’i sektöre kazandırması ve Türkiye’de en geniş ürün çeşitliliğini sunan platforma sahip olmasından ötürü sektördeki öncü konumunu, gerçekleştirdiği sermaye artırımı ile güçlendirdi. Bu artırımla, Bitexen Teknoloji aynı zamanda kripto varlık sektöründe en fazla ödenmiş sermayeye sahip şirket konumuna da yükseldi.

Bitexen Teknoloji’nin kuruluşundaki kolektif ruhun değerli bir yansıması olarak dördüncü yılında Genel Kurul Kararı ile başlatmış olduğu ve ödenmiş sermayesinin 5 milyon Türk Lirası’ndan, 25 milyon Türk Lirası’na yükseltilmesine ilişkin süreç başarıyla tamamlanarak, 11 Mayıs 2021 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan edildi.

Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, sermaye artırımının ardından açıklamalarda bulundu:

“Bitexen Teknoloji olarak 2021 yılının ikinci çeyreğinde bir milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermekteyiz. 3 yılı aşkın süredir sunduğumuz tüm hizmetleri daha ileriye taşımak ve daha çok kişiye ulaştırmak adına yaptığımız yatırımları genişletiyoruz.

Yatırımcılarını gözeten bir firmayız ve bu bizim temel prensibimiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda küresel denetleme şirketi Coinfirm ile Kara Para Aklamayı Önleme (AML) Protokolü üzerine bir iş birliğine imza atmıştık. Bu denetimi hali hazırda kendi protokolümüzle uyguluyorduk ama daha da sıkı ve evrensel standartlarda olması için bu anlaşmayı yaptık. Kendimize karşı başlattığımız yarışta hep daha iyiyi hedefleyerek attığımız adımlardan biri olarak dünyaca ünlü siber güvenlik firması Kaspersky ile yatırımcılarımızın güvenliğini test ettik. Bu alanda birçok firma ile çeşitli anlaşmalar ve iş birlikleri gerçekleştirdik.

Kurulduğumuz günden itibaren, devletimizin bütün kurumlarıyla yakın temas halinde çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve diğer yayınlanan her türlü regülasyona tam uyumlu çalışıp, zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, aktif, şeffaf, kolay ve eşit koşullarda hizmet vererek kanun, yönetmelik, yönerge ve tüm mevzuatlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş bulunmaktayız.

Bitexen Teknoloji, öz kaynakları ile gelişimini sürdüren bir yapıya sahiptir.

Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz gibi her yatırımcımız istediği anda, gönül rahatlığıyla ister nakit, isterse kripto varlığını çekebilir. Bitexen Teknoloji, dünya markası olmak için çıktığı yolculukta emin adımlarla ilerlemektedir.

Geçtiğimiz sene Türkiye E-Spor Federasyonu’na sponsor olduk. Bu sene de spor alanında Adana Demirspor, Kayserispor, Giresunspor ve Boluspor ile teknoloji iş birlikleri yaptık ve henüz kamuoyuna duyurmadığımız birçok iş birliğine imza atmaya devam ediyoruz.

Bu gelişmelerin bir gereği olarak, Genel Kurulumuzun aldığı kararla ödenmiş sermayemizi 5 katına çıkarttık. 25 Milyon Türk Lirası ödenmiş sermayemiz ile hizmetlerimizi genişleterek ülkemize ve ülkemizdeki dijital varlık ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu adım bizim için gurur verici ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin önde gelen FinTek firmalarından biri olarak, hedeflerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda sektörel potansiyelleri detaylıca ele alıp birçok yeni ürünü yenilikçi teknolojilerle birlikte pazara getirerek, kullanıcılarımızı memnun etmeye devam edeceğiz.”