Serum (SRM) Neden Düştü? -30.11.2022

Serum Projesi kendisini, müşterilerin istediği hızda ve fiyatta, zincirler arası işlemlere sahip, fonksiyonel ve merkezi olmayan bir değişim platformu olarak tanımlamaktadır. Solana'da Blokzinciri üzerinde inşa edilmiş ve Ethereum ile birlikte çalışabilmektedir.

Serum, tamamen zincir içi bir merkezi limit emir defteri ve eşleştirme motoru etrafında tasarlanmış tek yüksek performanslı DEX'tir. Ekosistem ortakları, likiditeyi paylaşmak ve kurumsal ve perakende kullanıcılar için alım satım özelliklerini güçlendirmek için Serum'un zincir üzerindeki emir defteri ile oluşturabilir.

DeFi'nin popülerliği ve Ethereum'daki DEX'lerin büyümesi ışığında, kullanıcılar ve geliştiriciler yüksek gaz maliyetleri ve yavaş işlemlerle sınırlıdır. Serum, DeFi'nin bu geleneksel sorunlarının yanı sıra merkezileşme, düşük sermaye verimliliği ve likidite segmentasyonu sorunlarını da çözmeyi amaçlamaktadır.

Serum DEX'in zincir üzerindeki merkezi limit emir defteri ve eşleştirme motoru, yatırımcılara, proje oluşturanlara likidite ve fiyat-zaman-öncelik eşleştirmesi sağlar. Kullanıcılar işlemlerinin fiyatını, boyutunu ve yönünü seçme olanağı sayesinde bu değişim modelinden faydalanır.

SRM son 24 saatte %4.93 düşüşle birlikte yaklaşık 4.41 TL’den işlem görüyor. Dün duyurusu yapılan Alameda ve FTX'in çöküşüyle birlikte ana ağdaki Serum programının feshedildiğine yönelik gelişmenin SRM’deki düşüşe etki ettiği söylenebilir.