Shiba Inu (SHIB) Neden Yükseldi?- 18.01.2023

Shiba Inu, Ağustos 2020'de "Ryoshi" takma adı altında anonim kişi ya da kişiler tarafından oluşturuldu. Ethereum blokzincirinde çalışan ERC-20 tabanlı bir tokendır. Shiba Inu, Dogecoin'in Srypt tabanlı madencilik algoritmasının Ethereum tabanlı karşılığı olmayı hedeflemektedir. Merkeziyetsiz ve spontane topluluk oluşturmak gibi amaçlarla yola çıktığı bilinmektedir.

SHIB, son 24 saatte %18.01 yükselişle birlikte yaklaşık 0.00023 TL’den işlem görüyor. SHIB’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %165 yükselişle birlikte yaklaşık 833 milyon USD olarak görünüyor.

Blokzincir analiz platformu Nansen, SHIB için hem DeFi platformlarında hem de merkezi borsalarda yoğun alım satım yapıldığını bildirdi. Nansen’a göre  17 Ocak - 18 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 1,1 milyar USD’lik SHIB el değiştirdi. Yatırımcılar Katman 2 ağı Shibarium'un yakın zamanda piyasaya sürülmesini bekliyor. Önümüzdeki haftalarda bir test ağının başlatılması bekleniyor. Ayrıca SHIB, Güney Kore merkezli bir kripto varlık platformunda listelendi. Tüm bu durumların SHIB’in yükselişine etki ettiği söylenebilir.