Silicon Valley Bank İflas Etti

Silicon Valley Bank'ın cuma günü ani iflası, finansal piyasalarda paniğe yol açtı. SVB'nin iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kaydedilen en büyük banka iflaslarından biri olarak kabul ediliyor. Banka, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1.8 milyar dolar zararla kapatmak zorunda kaldı ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımı yapacağını açıkladı. Bu haber sonrasında, SVB'nin hisse fiyatı Cuma günü yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetti.

Moody's Analytics'in Baş Ekonomisti Mark Zandi iflasla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Silicon Valley Bank’da 250.000 dolardan daha az parası olan ABD'li müşterilerin Federal Deposit Insurance Corp. tarafından sigortalı olduğunu belirtti. Silicon Valley Bank'ın, aralarında Roku, Pinterest, Shopify ve Etsy'nin de bulunduğu birçok büyük şirketle bağlantısı bulunuyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, cuma günü yaptığı açıklamada birkaç bankayla ilgili son gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi. Bankaların mali kayıplar yaşamasının endişe verici olduğunu dile getirdi.