SingularityNET (AGIX) Neden Yükseldi? -13.07.2023

SingularityNET, yapay zeka için merkeziyetsiz bir pazar yeridir. Yapay zekanın önemi ve kullanım alanı her geçen gün daha fazla artmaktadır. Ancak artan bu ihtiyaçla birlikte yapay zeka geliştiricisi kişiler ile bu teknolojilerden faydalanmak isteyen şirketler arasında önemli bir boşluk bulunmaktadır. Birçok kurum farklı ve kendi yapısına göre özelleştirilmiş yapay zeka projelerine ihtiyaç duymaktadır. Araştırma projeleri de çoğu zaman makine öğrenmesi için gerekli olan verilere ulaşmakta sorun yaşamaktadır. SingularityNET burada devreye girmekte ve bu açığı kapatmaktadır.

Yapay zeka, belirli amaçlarla geliştirilmiş robotlardan, ev otomasyonundan derin öğrenmeye, makine öğrenmesine ve daha fazlasına kadar birçok teknolojik gelişmeyi kapsayan genel bir terimdir. Kripto para ve blokzincir ise, merkeziyetsizliği ve dağıtıklığı ilke edinen, bu kavramları kapsamak için kullanılan terimlerdir.

AGIX, son 24 saatte %5.38’lik yükselişle birlikte yaklaşık 6.45 TL’den işlem görüyor. Tesla, SpaceX ve Twitter'ın CEO'su Elon Musk, yeni yapay zeka (AI) şirketi xAI'nin kuruluşunu duyurarak şirketin çekirdek ekibini ve görev tanımını açıkladı. Yeni kurulan şirketin şu anda 12 kişiden oluşan ekibi Musk tarafından yönetiliyor. Ekip DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi'nden deneyimli kişilerden oluşuyor. Bu gelişme yapay zeka tabanlı kripto paraların yükselişine neden oldu. Bunlardan biri de AGIX oldu.