SingularityNET (AGIX) Neden Yükseldi? -15.03.2023

SingularityNET, yapay zeka için merkeziyetsiz bir pazar yeridir. Yapay zekanın önemi ve kullanım alanı her geçen gün daha fazla artmaktadır. Ancak artan bu ihtiyaçla birlikte yapay zeka geliştiricisi kişiler ile bu teknolojilerden faydalanmak isteyen şirketler arasında önemli bir boşluk bulunmaktadır. Birçok kurum farklı ve kendi yapısına göre özelleştirilmiş yapay zeka projelerine ihtiyaç duymaktadır. Araştırma projeleri de çoğu zaman makine öğrenmesi için gerekli olan verilere ulaşmakta sorun yaşamaktadır. SingularityNET burada devreye girmekte ve bu açığı kapatmaktadır.

Yapay zeka, belirli amaçlarla geliştirilmiş robotlardan, ev otomasyonundan derin öğrenmeye, makine öğrenmesine ve daha fazlasına kadar birçok teknolojik gelişmeyi kapsayan genel bir terimdir. Kripto para ve blokzincir ise, merkeziyetsizliği ve dağıtıklığı ilke edinen, bu kavramları kapsamak için kullanılan terimlerdir.

SingularityNet geliştiricileri platform olarak bir yapay zeka pazarı oluşturmalarına rağmen, nihai amaç kendi kendini organize edebilen, yine yapay zekaya sahip bir yapay zeka pazarı oluşturmaktır. SingularityNET platformu sayesinde, platformun API’ları, geliştiricilerin standart yapay zeka ile ilgili verileri akıllı sözleşmelere veri aktarabilmesini sağlamaktadır.

AGIX, son 24 saatte %42.07 yükselişle birlikte yaklaşık 10.47 TL’den işlem görüyor. ChatGPT 'GPT-4' modelinin piyasaya sürülmesiyle birlikte yapay zeka odaklı kripto para birimlerinde yükseliş görünüyor. Bunlardan birisi de AGIX oldu. Yeni modelin sunacağı yeni özellikler arasında görüntüleri anlama yeteneği de yer alıyor. ChatGPT ayrıca yeni sürümle birlikte "daha iyi bir hafızaya" sahip olacak ve 25.000 kelimeye kadar işlem yapabilecek.