SingularityNET (AGIX) Neden Yükseldi? -9.01.2023

SingularityNET, yapay zeka için merkeziyetsiz bir pazar yeridir. Yapay zekanın önemi ve kullanım alanı her geçen gün daha fazla artmaktadır. Ancak artan bu ihtiyaçla birlikte yapay zeka geliştiricisi kişiler ile bu teknolojilerden faydalanmak isteyen şirketler arasında önemli bir boşluk bulunmaktadır.

Birçok kurum farklı ve kendi yapısına göre özelleştirilmiş yapay zeka projelerine ihtiyaç duymaktadır. Araştırma projeleri de çoğu zaman makine öğrenmesi için gerekli olan verilere ulaşmakta sorun yaşamaktadır. SingularityNET burada devreye girmekte ve bu açığı kapatmaktadır. Nitekim SingularityNET yapay zekâ hizmetleri için bir merkez inşa eder. Geliştiriciler platformu kullanarak yapay zeka teknolojisinden yararlanan protokoller oluşturabilir, paylaşabilir ve bunlardan para kazanabilir.

SingularityNET, 2018 yılında kurulduğundan bu yana çok çeşitli bir ürün portföyüne sahiptir. Ekosisteminde SingularityDAO, DeFi protokolü, altyapı projesi NuNet ve sağlık ağı Rejuve yer alıyor. AGIX, ekosistemde karar alımları için bir yönetişim kripto para birimi olarak kullanılmaktadır.

AGIX, son 7 günde yaklaşık %41 yükseliş gösterdi. AGIX son 24 saatte ise %6.95 yükselişiyle birlikte yaklaşık 1.21 TL’den işlem görüyor. Ayrıca AGIX’in tüm piyasalardaki işlem hacmi son 24 saatte %242 artışla yaklaşık 36 milyon USD olarak görünüyor. AGIX yeni yılın başından bu yana hızlı yükselişine 2022 sonunda ChatGPT gibi her türlü kitlesel çözümün ortaya çıkmasıyla yeniden doğan yapay zeka anlatısının etkili olduğunu söyleyebiliriz. SingularityNET, bu sektörde ilgi artışı çeken tek proje değil. AGIX'e ek olarak, The Graph (GRT) Numeraire (NMR) tokenlerinde de önemli artışlar görüldü.