SKALE Network (SKL) Neden Yükseldi? - 10.01.2024

Skale Network'ün yerel kripto para birimi olan SKL coin, ağ üzerinde çeşitli amaçlar için kullanılır. SKL coin kullanılarak işlem ücretleri ödenebilir, ağ yönetimine katılım sağlanabilir ve DeFi uygulamalarında çeşitli şekillerde kullanılabilir. SKL coin, Ethereum ağının ölçeklenebilirlik sorununu çözmeye yardımcı olan Skale Network'ün önemli bir parçasıdır.

Son dönemlerde zincir verilerine bakıldığında gerçekleşen transferler arasında bazıları ilgi çekti. Bu ilgi çeken transferlerden biri de 53 milyondan fazla SKL'yi içeren işlemler oldu. Gerçekleşen bu işlem ile birlikte bahsi geçen miktardaki SKL bir merkezi borsaya gönderildi. On-chain analizi yapılırken eğer bir kripto para dış bir cüzdandan bir borsaya gönderiliyorsa bu durum genelde satış yapılacağı şeklinde yorumlanır. SKL tarafında gerçekleşen bu transferin de aynı algıyı yaratmış olabileceği ve yatırımcılarda panik oluşturabileceği tahmin ediliyor. Bu durum SKL'nin fiyatında yaşanan %17'lik düşüşün sebebi olabilir.

SKL son 24 saatte %20.30 yükselerek 2,79 liradan işlem görüyor. SKALE, ana ağında SKALE’in ekonomik modeli kapsamında yaptığı stratejik değişim olan SKALE Chain Pricing'in başlatıldığını duyurdu. Yeni süreçte geleneksel modellerin aksine, son kullanıcılardan gaz ücreti alınmayacak. Projenin ana amacının SKALE zincirleri için doğrulayıcı donanım karlılığını sağlamak olduğu belirtildi. Bu model altında, her zincir, ağ yükü %70'e ulaştığında yılda 1 milyon dolar değerinde SKL jetonu ödeyecek. Fiyatlandırma, kaydırma ölçeğini kullanacak olup, ilk ödeme 1 Şubat'ta yapılacak. Bu gelişmenin SKL üzerinde pozitif etki yarattığını söyleyebiliriz.