Solana’nın En Büyük NFT Projeleri Ethereum ve Polygon’a Taşınıyor

Solana blokzinciri üzerinde bulunan en büyük NFT projeleri olan DeGods ve Y00ts, Ethereum ve Polygon’a taşınıyor. Solana'nın önde gelen bu iki NFT projesi 2023’ün ilk çeyreğinde yeni blokzincirlere geçmeyi öngörüyor.

Solana, 2022 yılı içinde NFT sektöründe büyük bir büyüme göstermişti. Nitekim Messari'nin yakın tarihli bir raporuna göre, Solana ekosistemi NFT sektöründe işlem hacmi ve faaliyet açısından Ethereum'dan sonra ikinci sırayı almıştı.

Uygun gaz fiyatları ve verimlilik gibi faktörler NFT geliştiricilerinin sıklıkla Solana'yı seçmesi ve bu ağ üzerinde birçok başarılı projenin geliştirilmesini sağladı.

İki büyük NFT projesinin Ethereum ve Polygon’a taşınacak olması Solana projesinin kripto para varlık platformu FTX'in çöküşünün ardından gelmiş oldu. FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'in Solana'yı hem kişisel olarak hem de borsası aracılığıyla yoğun bir şekilde teşvik ettiği öne sürülüyor. Bu durum Solana’nın son zamanlarda zor günler geçirmesine neden oluyor. Solana protokolleri genelinde kilitlenen toplam değer (TVL), Kasım 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla %95 oranında azaldı.