Solana (SOL) Neden Yükseldi?- 12.04.2023

Solana, teknoloji ve bilgi işlem geçmişlerine sahip eski Qualcomm, Intel ve Dropbox mühendisleri tarafından kuruldu.

Solana, ICO’sunu 2020 yılı mart ayında gerçekleştirmiştir. ICO sırasında toplam 25.660.000 USD yatırım almayı başaran Solana, ICO’da USD ve USDC cinsinden katılımları kabul etmiştir.

SOL, 2022'nin en kötü performans gösteren kripto para birimlerinden biri olarak dikkati çekti.  Solana’nın geçtiğimiz yıl olumsuz tablo çizmesinin başlıca nedenleri arasında defalarca meydana gelen ağ kesintileri, Solana tabanlı bazı sıcak cüzdanları hedef alan siber saldırı ve FTX’in çöküşünün etkisi gösterilebilir.

SOL, son 24 saatte %3.73’lük yükselişle birlikte yaklaşık 459 TL’den işlem görüyor. Solana Labs, 13 Nisan'da ‘Saga’ adlı android işletim sistemli akıllı telefonunu piyasaya sürecek. Saga’nın IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasıyla piyasaya sürüleceği, 120 Hz ekran tazeleme oranına sahip bir AMOLED panel, 50 MP çözünürlüğünde bir ana kamera ve 1 TB’a kadar dahili depolama alanı seçeneklerine sahip olacağı belirtiliyor. Solana Mobile Saga lansman etkinliğinin SOL’un yükselişine etki etmiş olabileceğini söyleyebiliriz.