Spot Bitcoin ETF'lerinde BlackRock Liderliği Ele Geçirdi

Geçtiğimiz günlerde spot Bitcoin ETF'lerine 45,14 milyon dolarlık net para girişi gerçekleşti ve BlackRock, liderlik koltuğuna oturdu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gündemden düşmesi ve spot Ethereum ETF onayının piyasada yarattığı olumlu etki, kripto para piyasasında yükselişe yol açtı. Bitcoin ve Ethereum konsolide olurken, altcoinlerde dikkat çekici artışlar yaşandı.

Spot Bitcoin ETF'lerinde pozitif ivme devam ediyor. SoSoValue tarafından sağlanan verilere göre, 28 Mayıs'ta BlackRock'ın IBIT'i, 103 milyon dolarlık net para girişi sağlayarak Grayscale'i geçti. Bu tarihte spot Bitcoin ETF'leri, 45,14 milyon dolarlık net para girişi gerçekleştirdi.

Günün dikkat çeken verisi BlackRock'ın IBIT fonundan geldi. IBIT, 103 milyon dolarlık net para girişine imza attı. Buna karşılık, Grayscale'in GBTC fonu ise 105 milyon dolarlık net para çıkışı yaşadı. Son verilerle birlikte, IBIT'in bulundurduğu BTC miktarı 19,68 milyar dolara yükselirken, GBTC'nin miktarı 19,65 milyar dolara düştü. Böylece IBIT, GBTC'yi geride bırakarak en büyük fon haline geldi.

Spot Bitcoin ETF'leri, üst üste 11 işlem gününde net para girişi gerçekleştirdi. Uzmanlar, spot BTC ETF'lerinin haftayı net para girişiyle kapatacağını öngörüyor. Güne damga vuran bir diğer fon ise Fidelity'nin FBTC'si oldu ve 34 milyon dolarlık net para girişi kaydetti.

ABD Merkez Bankası, Haziran ortasında faiz kararını açıklayacak. Kripto para piyasasının bu tarihe kadar yükseliş trendini koruyacağı tahmin ediliyor. Böyle bir senaryoda, spot ETF'lere olan ilginin de devam etmesi bekleniyor.