Standard Chartered'dan Kripto Para Piyasası İçin Cesur Tahmin: Trump Zaferi Bitcoin'i Yükseltebilir

İngiltere merkezli büyük bir banka olan Standard Chartered, Bitcoin için 2024 yıl sonu fiyat tahminini 150.000 dolara çıkararak, uzun vadede kripto paralarda yükseliş beklentisini ifade etti. Bu tahminin artışında, ABD başkan adayı Donald Trump’ın olası seçim zaferinin Bitcoin ve diğer kripto paralar için olumlu sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

Banka, Amerika Birleşik Devletleri'nin mali hakimiyetindeki risklerin artması ve yatırımcıların alternatif varlıklara yönelmesi senaryosunun, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini lehine olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, FED’in devlet borçlarından kazanç sağlamasının bu riskleri artırdığına dikkat çekti.

Banka analisti Geoff Kendrick, raporda, Trump'ın zaferinin, sıkı düzenlemeleri gevşeteceğini, spot ETF'ler aracılığıyla Bitcoin'i aktif olarak destekleyeceğini ve ABD Hazine piyasasına olan güvenin azalması durumunda Bitcoin’in iyi bir koruma sağlayacağını vurguladı. Banka ayrıca 2025 yılı için Bitcoin fiyat hedefini 200.000 dolar olarak belirledi. Bitcoin için 2024 yıl sonu fiyat tahminini 150.000 dolara çıkararak, uzun vadede kripto paralarda yükseliş beklentisini ifade etti. Bu tahminin artışında, ABD başkan adayı Donald Trump’ın olası seçim zaferinin Bitcoin ve diğer kripto paralar için olumlu sonuçlar doğurabileceği belirtildi.