Stellar, 2. Çeyrek Raporunu Yayınladı

Stellar, resmi Twitter hesabı üzerinden attığı bir tweet ile 2. çeyrek raporunu kullanıcıları ile paylaştı:

2021'in ortasında, Stellar Development Foundation (SDF) üç stratejik ayağını destekleyecek paha biçilmez deneyimler ve öğrenimler kazandı. Stellar'ın sağlamlığını ve kullanılabilirliğini desteklemek, Stellar'ın insanların bildiği ve güvendiği blokzincir olmasına yardımcı olmak, sürdürülebilir kullanımını teşvik etmek ve geliştirmenin de dahil olduğu başarıların yer aldığı raporda 2. çeyrekte öne çıkan etkinlikler şu şekilde belirtiliyor:

  • SDF, 2. çeyrekte Tribal Credit ve Airtm'e toplam 18 milyon dolarlık iki Girişim Fonu yatırımı yaptı. 15 milyon dolarlık Airtm yatırımı, bugüne kadarki en büyük yatırımı olarak belirtildi.
  • Ukrayna finans kurumlarını blokzincir ve dijital varlık uzmanlarıyla bir araya getiren SDF, Ukrayna Bankaları Birliği'ne üye olma davetini kabul etti. Bu yeni ortaklık, SDF'nin blokzincir teknolojisi ve sanal varlıkların dağıtımı konusunda Ukrayna'ya danışman olarak rolünü güçlendirdi.
  • Veriler, Stellar'ın kullanılabilirlik ve sağlamlığa yönelik olumlu gidişatını gösteriyor. Bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre toplam hesaplarda (+20%), toplam ödemelerde (+160%), ortalama günlük merkeziyetsiz borsa (DEX) hacminde (+%27) ve gerçekleştirilen toplam işlemlerde (+173%) bir artış görüldü. Ağ içi işlem hacminde yıllık %760'lık bir büyüme sağlandı.
  • Stellar'da iki Protokol yükseltmesi uygulandı. Protokol 16, 6 Nisan 2021 olayından etkilenen tüm doğrulayıcıların hizmeti geri yüklemesine yardımcı oldu. Protokol 17, Stellar'a, düzenlenmiş finansal araçlar ihraç eden işletmelerin belirli durumlarda varlıkları iptal etme yeteneği sağlayarak düzenleyici gerekliliklere uymasını sağlamak için tasarlanmış yeni -varlıkları geri alma - özelliğini sundu.
  • Ekosistem içinde Stellar'da ağ likiditesinin nasıl iyileştirileceğine ilişkin uzun tartışmalardan sonra, Otomatik Piyasa Yapıcıları (AMM'ler) Stellar'a tanıtmaya yönelik bir teklif olan CAP-38, Protokol 18'in bir parçası olarak resmen uygulamaya hazır kabul edildi. CAP-38 ile yeni protokol sayesinde, kullanıcılar likidite havuzları oluşturabilecek ve böylece herkese likidite sağlanmasına katılma yeteneği vererek daha ucuz, daha hızlı ve yüksek oranda kullanılabilir varlıklar arası ödemeleri mümkün kılacak ve piyasa yapıcılığını demokratikleştirebilecektir.
  • Çeyreğin başında, Stellar Topluluk Fonu Tohum Turu 8 projeye toplam 5 milyon XLM vererek tamamlandı ve Haziran sonunda, 40'tan fazla projenin başvurduğu yeni bir tur başladı.
  • SDF, 1.500'den fazla geliştiricinin zorlukları tamamlamasıyla tüm beklentileri aşarak Stellar Quest Series 3'ü piyasaya sürerek topluluğun ilgisini çekmeye ve büyütmeye devam etti.