Stone Ridge, Çeşitlendirilmiş Alternatifler Fonuna Bitcoin Ekliyor

New York merkezli varlık yöneticisi Stone Ridge, Bitcoin'i çeşitlendirilmiş alternatifler fonuna yedinci yatırım stratejisi olarak eklediğini duyurdu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dün paylaştığı bir dosyaya göre bu ekleme 26 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Adından da anlaşılacağı gibi fon, hisse senedi ve tahvillerden uzaklaşırken, potansiyel olarak yüksek getiri sağlayan yatırım stratejilerine odaklanıyor. Tek aileli gayrimenkuller, sağlık hizmetleri telif hakları ve alternatif krediler dahil olmak üzere kilit yatırımlara odaklanıyor.

Fon artık Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerindeki satım opsiyonları yoluyla Bitcoin kullanacak. Bu, bir traderın, başlangıçta belirli bir miktarda Bitcoin vadeli işlemlerini gelecekte belirli bir fiyata satmayı kabul ettiği, ancak bunu yapmak zorunda olmadığı yerdir. Trader bunu yapmak için bir prim öder.

Stone Ridge’in kurucuları, birkaç yıldır Bitcoin üzerinde “bullish” bir tavır gösteriyor. Forbes'un daha önce bildirdiği gibi, firma personeli, kişisel olarak Bitcoin'e o kadar çok yatırım yapıyordu ki, fonları güvenli bir şekilde saklamanın bir yolunu bulması gerektiğini fark etti. Bu nedenle, son iki yılda 100 milyon dolar yatırım toplayan New York Digital Investment Group (NYDIG) adlı bir yan kuruluş yarattı. NYDIG'in şu anda 280 kurumsal müşterisi var ve 6 milyar dolar değerinde Bitcoin ile ilgileniyor. Ayrıca, XRP'sinin bir kısmını NYDIG ile tutan Ripple başkanı Chris Larsen de dahil olmak üzere diğer kripto para birimlerini depolayan birkaç kripto müşterisi de var. Bu ayın başlarında NYDIG CEO'su Ross Stevens, firmanın çok fazla kurumsal talebi olduğunu ve yıl sonuna kadar 25 milyar dolar Bitcoin tutmayı beklediğini söyledi.