Streamr (DATA) Neden Düştü? – 22.12.2023

Streamr (DATA) durmaksızın çalışan uygulamalara kesintisiz veri akışı sağlamaktadır. Ekosistemin yerel tokeni olan DATA ile birlikte ölçeklenebilir, düşük gecikme süresine sahip, değiştirilemez veri dağıtımı ve kalıcılığı için çalışan merkeziyetsiz bir ağdır.

Streamr (DATA), güven yerine kriptografiye dayanan açık kaynaklı bir platformdur. Yeni bir veri ekonomisi için eşten eşe sistemini kullanan Streamr (DATA) gerçek zamanlı veri alışverişi, altyapı ve araçlar oluşturmaktadır. Dünya çapındaki bilgisayarlarda barındırılan ölçeklenebilir bir gerçek zamanlı mesajlaşma ağı, veri ticareti için bir pazar yeri ve gerçek zamanlı verilerle çalışmak için bir dizi araç içerir. 2017 yılında Henri Pihkala tarafından İsviçre’de kuruldu. Streamr’ın tokenı DATA’dır.

DATA, son 24 saatte ise %15.26'lık düşüşle birlikte yaklaşık 1.82 TL’den işlem görüyor. Testnet 1'in başarılı bir şekilde başlatılmasının ardından Streamr Testnet 2'nin başlatıldığını duyurdu. 21 Aralık'ta başlayan süreç 8 Ocak 2024'te sona erecek. Testnet 2 sürecinde yaklaşık değeri 104 bin USD olan 1.5 milyon DATA token bir ödül dağıtılacak. Testnet 1 sürecinde elde edilen tokenlerin satılmış olması ve kısa bir süre sonra tesnet 2’nin duyurulması DATA’nın fiyatında olumsuz yönde etki etmiş olabilir.