Stripe, 50 Milyar USD Değerleme ile 6,5 Milyar USD Fon Sağladı

Ödeme şirketi Stripe, 50 milyar USD değerleme ile 6,5 milyar USD’den fazla kaynak toplamak için anlaşmalar imzaladığını açıkladı.

Şirket Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, faaliyetlerini yürütmek için sermayeye ihtiyaç duymadığını; bunun yerine elde edilen geliri çalışanlara likidite sağlamak için kullanacağını söyledi. Basın açıklamasında "Toplanan fonlar, mevcut ve eski çalışanlara likidite sağlamak ve hisse senedi ödülleriyle ilgili çalışan stopaj vergisi yükümlülüklerini ele almak için kullanılacak ve bu da Seri I yatırımcılarına yeni hisse ihracını dengeleyecek Stripe hisselerinin kullanımdan kaldırılmasıyla sonuçlanacak." denildi.

Şirket açıklamasında, yeni turun yatırımcıları arasında mevcut Stripe hissedarları Andreessen Horowitz, Baillie Gifford, Founders Fund, General Catalyst, MSD Partners ve Thrive Capital ile yeni yatırımcılar GIC, Goldman Sachs Asset and Wealth Management ve Temasek'in yer aldığı belirtildi.

Stripe Kasım 2022’de enflasyon, artan enerji fiyatları ve yüksek faiz oranları gibi makroekonomik faktörleri gerekçe göstererek 1.000'den fazla kişiyi işten çıkartmıştı.

Stripe, Aralık 2022’de yaptığı açıklamada, dünya çapında birçok ülkedeki şirketler için fiat-kripto para ödemelerini kolaylaştıracak bir proje başlattığını duyurmuştu. Söz konusu proje müşterilerin Web3 uygulamalarında anında kripto para birimleri satın alabilmesi için tasarlandı. Şirketin ilk 16 projesinden 11 tanesi, Solana blokzinciri üzerine inşa edildi.