Sun Neden Yükseldi? -9.11.2022

Sun (SUN), Tron (TRX) blokzincir ağında merkeziyetsiz finansın (DeFi) gelişimini ilerletmek için tasarlanmış bir kripto para birimidir. "TRON üzerinde Bitcoin'in birebir aynısı" olarak tanımlanan SUN, Tron'un TRC-20 token standardında çalışan gönüllü bir projedir. Gönüllülerden oluşan özel bir topluluk, yapılan işlemleri akıllı sözleşmeler aracılığıyla kontrol eder. Gelecek planları arasında, “merkeziyetsiz kredi, sigorta, likidite, sabit koinler” gibi alternatifler mevcuttur.

SUN özellikle DeFi'ye odaklanır ve TRON'un blokzinciri alımına ve yayılmasına yardımcı olur. Bu nedenle, işlevi DeFi platformlarının yerel tokenlarını taklit eder ve kullanıcıları diğer koinleri stake ettikleri ve yönetişim prosedürlerine dahil oldukları için ödüllendirir.

Bugün kripto para piyasasının genelinde düşüş hakim. Sun son 24 saatte %4.19 yükselerek dikkatleri üzerine geçti. Önceki gün 7 Kasım itibarıyla yaklaşık 563,615 USD değerinde  86,947,554.84 Sun yakımı yapıldı. Bir sonraki turda ise 2.590.876,18 Sun yakımı yapılacağı duyuruldu. Ancak SUN’daki bu yükselişin nedeni olarak token yakımını gösteremeyiz. Token yakımı her ne kadar projelere yükseliş yönlü kaldıraç etkisi oluşturabilse de Sun’da son 24 saat içinde suni bir yükseliş gerçekleşmiş olabilir. Zira yatırımcılarda, iki global kripto varlık platformundaki gelişmelerden dolayı korku ve belirsizlik hakim bu durum da risk iştahının azalmasına, satıcılı bir piyasanın oluşmasına neden olabiliyor. Buna ek olarak Binance Smart Chain ve Solana ekosistemi arasında gerçekleşen mücadeleyle birlikte Tron ekosistemi bu durumdan pozitif yönde etkilenebilir de diyebiliriz.