Swipe (SXP)-banner-imageKoin İncelemeleri

Swipe (SXP)

Projenin Adı: Swipe

Projenin Belirteci: SXP

Projenin İnternet Sitesi: swipe.io

Projenin Twitter Adresi: twitter.com/SwipeWallet

Projenin Telegram Adresi: t.me/SwipeWallet

Projenin İzahname Adresi: İzahname için buraya tıklayabilirsiniz.


A.Swipe Nedir?

Swipe, merkezi olmayan bir finans (DeFi) platformudur. 2018 yılında Joselito Lizarondo tarafından geleneksel finans ile kripto para birimlerinin birlikte çalışabilirliğini sağlama misyonu ile kurulmuştur. Daha sonra 2020 yılı Haziran ayında Binance tarafından satın alınmıştır. Swipe genel anlamda sağladığı teknoloji ve geliştirdiği ürünlerle öne çıkmaktadır. Swipe’ın sunduğu özellikleri, ürünleri ve teknolojiyi ve Swipe’ın yerel tokeni olan SXP’yi sıra ile inceleyelim.


B.Swipe Neler Sunmaktadır?

Swipe temel olarak üç ana ihtiyaca odaklanarak ürünlerini bu yönde geliştirmeyi hedeflemiştir. Bu üç ana odak, Adaptasyon, Kullanıcı Deneyimi ve Bütünlüktür.

Adaptasyon: Swipe, kripto para birimlerinin finansal sistemlere daha fazla dahil olması ve yaygınlaşması için daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmanın gerekliliğine inanmaktadır. Bu sebeple adaptasyona önem vermekte ve kullanıcı tabanını genişletmeye yönelik adımlar atmaktadır.

Kullanıcı Deneyimi: Swipe, açık kaynaklı geliştirme araçları, basit arayüzü ve özgün geliştirici topluluğu ile ekosistemdeki tüm kullanıcılara kullanıcı deneyimini olabildiğince basit hale getirmek için çalışmaktadır.

Bütünlük: Swipe için temel amaç kripto para piyasalarındaki kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını tamamlayacak ürünler oluşturmak ve piyasaya sürmektir. Ekosistemin bir parçası olan kullanıcıların, kripto para piyasaları ile bir bütün halinde olmasını sağlamaktır.


C.Swipe Teknolojisi

Swipe’ın kullanıcılarına ve şirketlere sağladığı bazı ürünler bulunmaktadır. Bunlar Swipe Card, Swipe Wallet ve Swipe Pay gibi ürünlerdir.

Swipe Wallet: Swipe Wallet, kullanıcıların App Store ve Google Play Store'da 180'den fazla ülkede bulunan kripto para birimleri ve itibari para birimleriyle satın almalarını, satmalarını, takas etmelerini, ödemelerini ve daha fazlasını gerçekleştirmelerini sağlayan çok varlıklı bir dijital cüzdan uygulamasıdır. Çok sayıda varlık, Alım-Satım İşlemi, Hızlı Değişim ve Swipe Card gibi anahtar özellikleri bulunmaktadır.

Swipe Wallet, 50’den fazla kripto para birimine, sabit koine ve itibari para birimine hızlı erişim sağlamaktadır.

Kredi kartı ya da banka hesabı yolu ile kripto para alım satım imkanı sağlamaktadır.

Anında ve hızlı değişim ile bir kripto para birimini diğeri ile hızlı bir şekilde dönüştürmenize imkan sağlamaktadır.

Swipe Card’ın 4 farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar:

Swipe Saffron Card: Kullanıcılarına SXP kilitleme şartı bulunmadan Bitcoin işlemlerinde yaptığı ödemelerden %1 geri ödeme imkanı sunmakta ve Spotify üyeliklerinde indirim sağlamaktadır.

Swipe Sky Card: Kullanıcılarının 300 SXP kilitleme şartı ile Bitcoin işlemlerinde yaptığı ödemelerden %2 geri ödeme imkanı sunmakta ve Spotify, Netflix ve Amazon Prime üyeliklerinde indirim sağlamaktadır.

Swipe Steel Card: Kullanıcılarının 3.000 SXP kilitleme şartı ile Bitcoin işlemlerinde yaptığı ödemelerden %4 geri ödeme imkanı sunmakta ve Spotify, Netflix, Amazon Prime, Travala, Apple Music ve Uber üyeliklerinde ve alışverişlerinde indirim sağlamaktadır.

Swipe Slate Card: Kullanıcılarının 30.000 SXP kilitleme şartı ile Bitcoin işlemlerinde yaptığı ödemelerden %4 geri ödeme imkanı sunmakta ve Spotify, Netflix, Amazon Prime, Travala, Apple Music, Uber, Hulu, AirBnb ve Starbucks üyeliklerinde ve alışverişlerinde indirim sağlamaktadır.

Swipe Pay: Swipe Pay, şirketlerin ve tüketicilerin, otomatik dönüştürme seçeneğiyle sorunsuz bir şekilde kripto para birimleriyle 20’den fazla itibari para birimi ile ödeme yapmasını ya da ödeme almasını sağlayan sistemdir.

Swipe Credit: Swipe Credit, Swipe’ın kredi kartı ürünlerini destekleyen platformdur. Swipe Credit, kullanıcıların %5,9 gibi düşük faiz oranları ile kripto para teminatlı olarak anında kredi almasına imkan sağlayan sistemdir.


D.Swipe Ekip ve Şirket

Swipe ekibi, Google, Apple, Visa, Binance, Samsung, ING Bank, American Express ve Pwc gibi şirketlerde deneyim sahibi profesyonellerden oluşmaktadır. Swipe Ekibi, Joselito Lizarondo, John Khenneth, Anecita Sotomil, Henry Niduaza ve Caroline Santos’tan oluşmaktadır. Swipe’ın kurucusu da olan Joselito Lizarondo şu anda Baş Yönetici olarak görev almaktadır. John Khenneth operasyon yöneticisi, Anecita Sotomil hukuk sorumlusu, Henry Niduaza teknoloji yöneticisi ve Caroline Santos da pazarlama yöneticisi olarak görev almaktadır.


E.Swipe Dijital Varlık Ekonomisi

Swipe ekosisteminin yerel tokeni Swipe ya da kısaltmasıyla SXP’dir. SXP, Swipe ekosistemine güç vermekte ve merkezi olmayan protokolleri işlerliğini sağlamaya yaramaktadır. Swipe, merkezi kontrolü kaldırmak ve tüm DeFi (Merkezsiz Finans) uygulamalarının Swipe Network'te çalıştırılmasını sağlamak için yeni bir token sözleşmesi üzerinde çalışmaktadır.

SXP’nin sağladığı ana özellikler şunlardır:

Transfer Ücretleri ve İndirimler: Swipe kullanıcıları, Swipe Wallet ve Swipe Card gibi ürünlerin Swipe ekosistemindeki işlem ücretleri için SXP'yi kullanabilmektedir. SXP, ayrıca ücretlerde indirim için de kullanılabilmektedir.

Kontrol ve Kilitleme (Staking): SXP token sahipleri, Swipe Network'te değişim teklifleri oluşturma ve protokol değişiklikleri için oy kullanma imkanına sahiptir. SXP, Swipe protokolünü güvence altında tutmak ve kilitleme ödülleri sağlamak için kullanılmaktadır.

İşlemler ve Ödemeler: Swipe kullanıcıları, dünya çapında 60 milyondan fazla satıcıya ödeme yapmak, Ethereum ve Binance blokzincirleri içinde transfer etmek için SXP kullanabilmektedir.

Kilitleme (staking) ve diğer teşvikler gibi ekosistem ödülleri için ayda 1.2 milyon SXP sağlanmaktadır. Swipe ile çalışan global kuruluşların şirket işlemleri için aylık 600.000 SXP sağlanmaktadır. Ekip ve Kurucular için yılda 10 milyon SXP sağlanmaktadır.


F.Swipe İşbirlikleri

Swipe, 3 temel bileşen ya da kurum tarafından desteklenmektedir. Bu üç bileşen, Swipe, Binance ve ekosistemi oluşturan ortaklar, merkezi olmayan uygulamalar ve Swipe topluluğudur. Binance, Swipe’ın çoğunluk hissesine sahip olan, ana şirkettir. Platformun daha fazla büyümesi ve gelişmesi için ortaklık kurmuştur. Swipe ise, swipe ana ürünlerini geliştiren kurucu şirkettir. Bu ürünler kullanıcılar için Swipe Card, Swipe Wallet ve daha fazlası gibi ürünlerdir.


G.Swipe Değerlendirme

Swipe, sağladığı teknolojiler ve geliştirdiği ürünler ile kripto paraların finans sektörüne daha fazla entegre olmasını sağlamaktadır. İtibari para birimleri ve kripto paralar arasındaki dönüşümü hızlandırmak ve kripto paraları alışverişlerde kullanılabilen finansal enstrümanlar haline getirmek Swipe’ın temel hedeflerinden biridir. Adaptasyon hedefi ile de geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmanın gerekliliğine inanmaktadır. Bu sebeple kullanıcı tabanını genişletmeye yönelik adımlar atmaktadır. Geliştirdiği Swipe Card çeşitleri ile de kullanıcılarına günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler sunan platformlarda indirimler ve özel fırsatlar sunmaktadır. Swipe bu özellikleri ile birçok kripto para birimi projesinden ayrışmakta ve özel bir konumda bulunmaktadır. Gelecekte de bu konuda birçok proje ve çalışmada yer alacağını belirten ekibi ile Swipe, kripto para sektöründe önemli bir konumundadır.