SysCoin (SYS) Neden Düştü?- 24.10.2022

SysCoin, e-ticaret için kullanılabilen, kimsenin herhangi bir kullanıcının satışından pay almadığı blokzincir tabanlı bir para transfer sistemidir. SysCoin’in amacı, günümüzün işletmelerine ve kuruluşlarına, yüksek güvenlik ve kullanılabilirlik, azaltılmış altyapı ve işlem maliyetleri ve çeşitli kurumsal düzeyde özelliklerle blokzincir ve dağıtılmış defter teknolojisinden (DLT) yararlanmaları için bir platform sağlamaktır.

Proje başlangıçta, merkezi olmayan bir pazarın oluşturulmasını sağlamak için akıllı sözleşmeler gibi ek hizmetler içerecek şekilde Bitcoin kavramlarını genişleten bir blokzincir protokolü olarak oluşturuldu. Proje 2014 yılında Litecoin ağının bir çatalı olarak başlatıldı.

Projenin ilk versiyonu (Syscoin 1.0 kripto para ağı), Litecoin'in temel alındığı İş İspatı (PoW) mekanizmasına dayanıyordu. Syscoin 2015 yılında SuperNet ağına ve 2016 yılında Microsoft Azure bulut hizmetine katıldı. Aynı yıl geliştiriciler anonim Blockmarket platformunu başlattı ve Syscoin 2.0 ağını oluşturdu. Blockmarket'in başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından Blockchain Foundry, Syscoin dışındaki çeşitli blok zinciri yenilikleri için araştırma ve geliştirmeyi içeren faaliyetlerini finanse etmek için 3.3 milyon USD topladı.

SYS, son 24 saatte %2.54 düşüşle birlikte 2.68 TL’den işlem görüyor. SYS’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %43.39 düşüşle birlikte yaklaşık 2 milyon USD olarak görünüyor. Son bir haftada yaklaşık %2 düşüş kaydeden SYS’de son günlerde kaldıraç etkisi oluşturabilecek önemli duyuru, herhangi bir geliştirme, dikkati çeken resmi bir ortaklık duyurusu görünmüyor.