Syscoin 4.2’de NFT de Oluşturulabilecek!

Geçtiğimiz aylarda blokzincir platformu Syscoin, kendi ekosistemi ve blokzincir sektörü için büyük bir adım olarak değerlendirdiği Syscoin 4.2’yi duyurmuştu. Takipçilerine yeni bir müjdeyle gelen Syscoin, geçtiğimiz günlerde resmî sitesinden yaptığı yeni bir açıklamayla Syscoin 4.2’nin Non-fungible (Değiştirilemez) Token, yani NFT oluşturulmasını da destekleyeceğini de duyurdu.

Geçtiğimiz aylar içerisinde büyük bir popülarite kazanan NFT’ler blokzincirler üstünde inşa edilen , orijinal bir tablonun, eserin veya herhangi bir varlığın özelliklerini blokzincir üzerinde yansıtan özel ve nadir ürünlerdir. Kullanıcıların veya sanatçıların eşsiz bir sanat eseri üstündeki mülkiyet haklarını tescilleyerek onları eser ve telif hırsızlığından koruyan, aynı mülkiyet tescilini gayrimenkuller, menkul kıymetler veya koleksiyon malları gibi birçok varlık için de gerçekleştiren NFT’ler birçok kurumsal şirket ve spor federasyonları tarafından ticari ve hukuki amaçlarla kullanılmaktadır.

Syscoin, Ethereum ağında çıkan CryptoKitties oyununun da bunlara bir örnek olduğunu ancak, oyun içinde satılan koleksiyon mallarının ağ üzerinde büyük bir yük yarattığını ve artan trafiğin ağı kullanılamaz hâle getirdiğinin altını çizerek Syscoin 4.2 üzerinde çıkartılabilecek bir NFT’nin çok daha ölçeklendirilebilir, düşük ücretli ve güvenli olacağını belirtmiştir.

Mevcut birçok platformdan farklı olarak Syscoin, çıkaracağı NFT’yi kullanıcıların istedikleri şekilde bölüp paylaşabileceğini söyleyerek eşsiz bir varlığın veya bir gayrimenkulün birden çok sahibi olabileceğini de eklemiştir.