Tellor Tributes Neden Düştü? - 18 Eylül 2023

Tellor Tributes, Ethereum tabanlı bir oracle ağı olan Tellor'un yerel token'ıdır. Oracle ağları, akıllı sözleşmelerin normal şartlarda ulaşamadıkları verilere erişmelerine olanak tanıyan bir blok zincir katmanıdır. Tellor, oracle altyapısı ve kullandığı akıllı sözleşmeler ile kullanıcıların canlı verilere erişmesine imkan yaratır.

TRB tokenleri, Tellor ağının güvenliğini ve istikrarını sağlamak için kullanılır. Veri sağlayıcıları, doğru veriler sağlamak için TRB stake eder. Veri sağlayıcıları yanlış veri sağlarsa, stake ettikleri TRB'nin bir kısmını kaybederler. Bu, veri sağlayıcıları doğru veriler sağlamaya teşvik eder.

TRB’de son 2 haftada gerçekleşen yüksek hacimli cüzdan hareketleri token’ın fiyatını olumsuz yönde etkiledi. Gerçekleşen hareketlere zincir verileri üzerinden bakıldığında ilişkili 3 cüzdan toplamda yaklaşık 2,5 milyon adet arzı olan TRB’de 500 binin üzerinde TRB token’a sahip görünüyor. Bu cüzdanlar ilk olarak ellerindeki TRB’leri merkezi bir borsadan transfer edip, bugün ise tekrar merkezi borsaya gönderdi. Miktarın token’ın toplam arzının büyük bir kısmına karşılık gelmesinin yarattığı etki ile TRB fiyatı son 24 saat içerisinde %34 düştü.