Tellor Tributes (TRB) Neden Yükseldi? - 07.05.2024

Tellor Tributes, Ethereum ağında çalışan bir oracle ağıdır. Oracle ağları, akıllı sözleşmelere güvenli bir şekilde zincir dışı veriler sağlamakla görevlidir. Tellor Tributes, bu işleve ek olarak merkeziyetsizliği de sağlar, yani veri akışını güvence altına almak için üçüncü taraflara ihtiyaç duymaz.

Tellor Tributes ağı, birbirine bağlı ve güvenlik için stake eden madencilerden oluşur. Bu madenciler, doğru bilgi sağlamak ve talep edilen verileri doğrulamak için çalışırlar. Ağın yerel token'ı ise TRB'dir. TRB token'ı, veri sağlayıcıları, oracle kullanıcıları ve topluluk yönetimini birbirine bağlamak amacıyla kullanılır.

Son 24 saatlik periyotta %24 yükseliş gösteren TRB, günün en çok yükselenleri arasında yer aldı. Son birkaç gündür istikrarlı olarak bu konumunu koruyan TRB'de ciddi hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz aya oranla market değeri iki katına çıkan TRB analiz platformlarının dikkatini çekti. Yapılan açıklamalar balina hareketliliğinin TRB üzerinde arttığını gösterdi. Günlerdir oluşan hype, balina hareketlerinin artışı ve hacimlerin yükselişinin fiyatı üzerinde etki etmiş olabileceğini düşünülüyor.