Terra Classic (LUNC) Neden Düştü?- 01.11.2022

Terra, Güney Kore menşeli blokzincir şirketi Terraform Labs tarafından 2019 yılında piyasaya sürülmüş bir blokzincir protokolüdür. LUNA bir süre sonra kripto para ekosisteminde, birçok yatırımcı tarafından güvenilen ve piyasa değeri açısından en büyük ilk 10 proje arasında yer almayı başarmıştı.

Terra (LUNA) yeni ismiyle (LUNC) ve TerraUSD (UST) krizinden sonra, proje geliştirici ve yöneticisi olan Terraform Labs tarafından, krizi yönetebilmek adına bazı planlar oluşturulmuştu. Bu bağlamda Terra’nın kurucusu Do Kwon, yeni bir zincire geçiş yapmayı önermiş, oylama neticesinde topluluğun %65.5’i bu planın hayata geçirilmesi için evet oyu vermişti.

Önerinin kabul edilmesinin ardından yeni zincir yoluna Terra, token’ı da LUNA adı ile devam ederken eski zincir Terra Classic olarak adlandırıldı. Terra Classic ağının yerel tokeni ise LUNC olarak belirlendi. Aynı zamanda, yeni blokzincir üzerinden, ilk zincirin çökmesinden etkilenenlere belli bir oran dahilinde LUNA Token’ları dağıtılacağı bir airdrop planı paylaşıldı.

Terra Classic (LUNC),  son 24 saatte %2.76 düşüşle birlikte  0.0045445 TL’den işlem görüyor. LUNC’un tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %44.21 düşüşle birlikte yaklaşık 185 milyon USD olarak görünüyor.

Bir global kripto varlık platformu Terra Classic (LUNC) üzerinde gerçekleştirdiği son yakım hakkında bilgilendirmede bulundu. Nitekim 1.25 milyar LUNC yakıldığını açıkladı. Bu yakım haberinin son 24 saat içinde LUNC için yükseliş yönlü bir kaldıraç etkisinde bulunmadığını görüyoruz. Ayrıca yakım sonrası beklentinin gerçekleşmesi üzerine satış baskısı da gelmiş olabilir. LUNC’un, her ne kadar toparlanma girişimlerinde bulunsa da şu an için topluluk tarafından çok rağbet görmediğini söyleyebiliriz.