Terra Classic (LUNC) Neden Düştü?- 27.12.2022

Terra, Güney Kore menşeli blokzincir şirketi Terraform Labs tarafından 2019 yılında piyasaya sürülmüş bir blokzincir protokolüdür. Terra (LUNA) yeni ismiyle (LUNC) ve TerraUSD (UST) krizinden sonra, proje geliştirici ve yöneticisi olan Terraform Labs tarafından, krizi yönetebilmek adına bazı planlar oluşturulmuştu. Bu bağlamda yeni bir zincire geçiş yapılmasına yönelik öneri oylamaya gitmişti. Oylama neticesinde topluluğun %65.5’i bu planın hayata geçirilmesi için evet oyu vermişti.  

Önerinin kabul edilmesinin ardından yeni zincir yoluna Terra, token’ı da LUNA adı ile devam ederken eski zincir Terra Classic olarak adlandırıldı. Terra Classic ağının yerel tokeni ise LUNC olarak belirlendi. Aynı zamanda, yeni blokzincir üzerinden, ilk zincirin çökmesinden etkilenenlere belli bir oran dahilinde LUNA Token’ları dağıtılacağı bir airdrop planı paylaşıldı.

LUNC, son 24 saatte %13.10 yükselişle birlikte yaklaşık 0.0032791 TL’den işlem görüyor. LUNC’un  son 24 saatteki tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %155 yükselişle birlikte yaklaşık 191 milyon USD olarak görünüyor. Geçtiğimiz günlerde bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan LUNC’ın global bir kripto varlık platformunda listeleneceğine yönelik iddialar LUNC fiyatının yükselmesine neden olmuştu. Bununla birlikte LUNC ekosistemindeki bazı geliştiriciler, Tax Burn mekanizmasında güncelleme yapılması gerektiğine yönelik öneride bulundu. Nitekim yüksek oy gücüne sahip doğrulayıcıların plana olumlu yaklaşmasıyla teklif kabul edildi. Bu gelişme LUNC ekosisteminde olumlu şekilde karşılandı. Bu iki gelişmenin LUNC fiyatına yükseliş yönlü kaldıraç etkisi yaptığını söyleyebiliriz.