Terra (LUNA) 2.0 Yarın Piyasaya Sürülecek

Terra kurucusu Do Kwon’un mevcuttaki ağın Terra Classic (LUNC) olarak kalması, Terra blokzincirini Terra (LUNA) 2.0 olarak yeniden başlatma ve LUNA 2.0 Tokenleri oluşturmak amacıyla önerilen yönetişim teklifi yüzde 65.5’lik oy oranıyla kabul edildi. Oy kullananların yüzde 13.20’si Kwon’un önerisini reddederken, yüzde 20.98’i ise çekimser kaldı.

Kabul edilen karara göre yeni oluşturulacak blokzincirinin ardından, ilk zincirin çökmesinden etkilenenlere belli bir oran dahilinde LUNA 2.0 Token’ları dağıtılacak.

Önerinin kabul edilmesinin ardından ana ağ yarın başlatılacak. Böylece LUNA 2.0 Token’ları işleme açılmaya uygun hale gelmiş olacak. Öte yandan eski blokzincirinin (Terra Classic) varlığı devam edecek ve bünyesinde UST’yi barındıracak.

Terra 2 ile çalışmak için destek vereceklerini açıklayan projeler arasında şu an için Nebula, Sigma, Prism, Astroport, Phoenix, Nexus, Spectrum, Anchor , One Planet, Random Earth ve Coinhall yer alıyor.
 

LUNA airdrop’undan kimler faydalanabilecek?

 
Yeni tokenlerin belirli bir oran dahilinde dağıtımı için 4 farklı grubun belirlendiği öğrenildi. Bu bağlamda yeni zincirin başlamasıyla birlikte LUNC, USTC ve aUST tutan bazı kullanıcılar LUNA airdrop’undan faydalanabilecek.
 
Airdrop için “Saldırı öncesi” ve “Saldırı sonrası” kategorizasyon yapılacak. Nitekim 7 Mayıs günü TSİ 17:59:37’de “Saldırı öncesi”, 26 Mayıs TSİ 22:59:51’de ise “Saldırı sonrası” olarak belirlendi.
 
Saldırı öncesi LUNA sahipleri 1:1'e çok yakın bir airdrop alırken, çöküşten sonra LUNA alanlar sadece 1:0.0000015 alacak.
Saldırı öncesi LUNA sahiplerine hakkedişlerinin %30’u, saldırı sonrası LUNA alanlara ise %10’u dağıtılacak, 6 aylık ve 2 yıllık kilitlerle kalan airdrop hakları açılacak.
 
Token dağıtımları özetle şu şekilde gösterilebilir:
 
• Topluluk havuzları yüzde 30
• ‘Saldırı öncesi’ Luna sahipleri yüzde 35
• Saldırı öncesi aUST sahipleri yüzde 10
• Saldırı sonrası Luna sahipleri yüzde 10
• Saldırı sonrası UST sahipleri yüzde 15