Terra (LUNA) Neden Yükseldi? - 31.05.2024

Terra (LUNA), sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için itibari para birimlerine sabitlenmiş bir blockchain protokolüdür. Terra protokolünün yerel tokeni olan LUNA, stabilcoin'leri basmak ve yakmak, yönetim ve işlem ücretleri için kullanılır.

LUNA, UST ve diğer stabilcoin'leri basmak ve yakmak için kullanılarak bu stabilcoin'lerin fiyatlarının sabit tutulmasını sağlar. Ayrıca, LUNA sahipleri protokolün geleceği hakkında oy kullanma hakkına sahiptir ve Terra ağına yapılan işlemler için işlem ücreti olarak kullanılır. Terra, UST gibi algoritmik stabilcoin'leri kullanarak itibari para birimlerine sabitlenmiş ödemeler sunar ve farklı kullanım durumlarına uyarlanabilen modüler bir yapıya sahiptir. Terra ağı, saniyede binlerce işlemi işleyebilen hızlı ve ucuz bir ağ olarak öne çıkar ve Anchor Protocol ve Mirror Protocol gibi birçok popüler uygulamanın bulunduğu gelişen bir ekosisteme sahiptir.

Son 24 saatlik periyotta ve haber yazım sırasında %14'lük yükseliş gösteren Terra (LUNA), günün yükselenleri arasında bulunuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon ve Terraform Labs ile prensipte bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu anlaşma sonucunda LUNA fiyatında artış meydana gelmiş olabilir.