Tesla, Dördüncü Çeyrekte Bitcoin Alım veya Satımı Yapmadı

Elektrikli araç şirketi Tesla, dördüncü çeyrek raporunu yayımladı. Tesla’nın dördüncü çeyrekte Bitcoin alım veya satımı yapmadığı ortaya çıktı.

Dördüncü çeyrekte kârını bir önceki çeyreğe kıyasla %12 oranında artıran Tesla raporunda dördüncü çeyrekte herhangi bir Bitcoin satışı yapmadığını belirtti. Tesla'nın bilançosunda 9.720 BTC yer alıyor.

Tesla, 2022'nin üçüncü çeyreğine ait bilançosunda da tuttuğu dijital varlıklarda herhangi bir değişim olmadığını bildirmişti.

Tesla ilk olarak tarihler Şubat 2021’i gösterdiğinde 1,5 milyar USD değerinde Bitcoin satın aldığını duyurmuştu. Mart 2021'de de Tesla CEO'su Elon Musk, artık şirketin ürettiği otomobillerin ABD'de Bitcoin ile satın alınabileceğini açıkladı. Ancak kısa bir süre sonra Tesla BTC ile ödeme kabul edilmesi kararından geri adım attı. Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını belirtti. Musk, açıklamasında "Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inanıyoruz ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz." ifadesini kullandı. Tesla’nın bu kararının ardından Bitcoin fiyatında düşüş meydana geldi.