Tesla Yatırımcısı Baillie Gifford, Blockchain.com'a 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Tesla gibi firmalara yaptığı yatırımlarla tanınan 110 yıllık bir varlık yönetimi firması olan Baillie Gifford, büyük kripto para cüzdanı hizmeti Blockchain.com'a 100 milyon dolalık bir yatırım yaptı.

Blockchain.com kurucu ortağı ve CEO'su Peter Smith, Baillie Gifford'un Mart ayındaki 300 milyon dolarlık finansman turuna katkısının şirkette şimdiye kadarki en büyük tek yatırım haline geldiğini duyurarak şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Bu, aynı zamanda dengeli ve çeşitlendirilmiş bir perakende/kurumsal işletmenin de önümüzdeki yıllarda inanılmaz bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun bir göstergesidir.”

445 milyar doların üzerinde varlığa sahip, büyük bir teknoloji yatırımcısı olan Baillie Gifford, Tesla, Alibaba ve ilaç şirketi Moderna'ya erken yatırım yaparak yaklaşık 28 milyar dolar kazandı. Baillie Gifford'un Blockchain.com'daki yatırımı, yatırımcıların şirkete ve kripto endüstrisine olan ilgisinin artmasıyla ortaya çıkıyor.

Bunun yanı sıra, Birleşik Krallık merkezli Blockchain.com, bu yıl en büyük yatırım toplayıcılardan biri olup Şubat ve Mart aylarında iki finansman turunda 420 milyon doları güvence altına aldı ve firmayı 5.2 milyar dolarlık bir değerlemeye getirdi.