Tether CTO'su 'Tether Energy' Logolu Bir Konteynerin Fotoğrafıyla İlgili Söylentilere Açıklık Getirdi

Tether'in CTO'su Paolo Ardoino, 24 Ağustos'ta Tether Energy logosunu taşıyan büyük endüstriyel konteynerlerin bir fotoğrafını yayınladı. Söz konusu fotoğraf, Ardoino'nun 26 Ağustos'ta X'te ayrı bir gönderide ele aldığı bir dizi söylenti ve spekülasyona yol açtı. Söylentilere son vermek için Ardoino şu paylaşımda bulundu: "Fotoğraf gerçek mi? Evet." Ardoino, ilk görüntünün Tether Energy'nin "şu anda sonuçlandırılmakta olan" ve yakında faaliyete geçecek olan birçok Bitcoin madencilik sahasından birindeki kontrol odalarından birini tasvir ettiğini açıkladı.

Ardoino, 'Tether Energy' logosunun gerçekten de konteynırların üzerine photoshoplanmış olduğunu açıkladı. Şirketin bu hamlesinin arkasındaki mantığı açıklayan Ardoino, "Fotoğrafın gazetelerde paylaşılacağını düşündük, bu yüzden ekip bunu markalaştırmak istedi. Ve aslında olan da tam olarak buydu. Üstelik devasa Tether logoları koymak sitenin fiziksel gizliliği açısından da pek iyi olmazdı." Ardoino, logonun photoshoplanmış olmasına rağmen projenin gerçek olduğu konusunda X kullanıcılarına güvence verdi. İnşaat halindeki maden sahasının 3 boyutlu bir modelini paylaşan Ardoino şunları kaydetti:

“Peki bu [photoshopping] onu daha mı az gerçek yapıyor? Hayır. Bu gerçekten oluyor. Saha iyi ilerliyor, ekipteki herkes çok heyecanlı ve önümüzdeki birkaç hafta içinde faaliyete başlamak için gece gündüz çalışıyor."

Tether Energy nedir?

Tether Energy, yenilenebilir enerjiyle çalışan sürdürülebilir Bitcoin madencilik merkezleri inşa etmek amacıyla, piyasa değeri açısından en büyük sabit koin olan USDT'yi çıkaran Tether tarafından başlatıldı. Cryptoslate’in haberine göre Ardoino, Tether Energy'nin yerel şirketlerle ortaklık kurduğunu, sermaye ve altyapı desteği sağladığını ve bu madencilik tesislerini inşa etmek için genel uzmanlık sağladığını belirtti.