Tether Davasında Uzlaşma Sağlandı

Bugün (23 Şubat Salı günü), Tether, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile 2,5 yıl ve 2.5 milyon sayfalık bir bilgi paylaşımının sonunda tarafların bir anlaşmaya vardığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Tether, yanlış bir şey yapmadıklarını kabul ettiğini fakat bu sorunu çözmek için 18.5 milyon dolar ödeme yapacaklarını da belirtti ve anlaşma detaylarını açıkladı:

“Taraflar, New York Başsavcılık Bürosu ile bir yasal işlem anlaşmasına varmaktan memnuniyet duyuyor. Anlaşma şartlarına göre, yanlış bir şey yapılmadığını kabul ediyoruz. Başsavcılığa ödemeyi kabul ettiğimiz uzlaşma tutarı, bu konuyu geride bırakma ve işimize odaklanma arzumuzun bir ölçüsü olarak görülmelidir. Son 2,5 yılda, Başsavcılık Bürosu ile tam bir işbirliği içinde çalıştık ve sorularını yanıtlamak ve bu konuyu sona erdirmek için 2.5 milyon sayfadan fazla belge sağladık. Başsavcılık, bu olayları kamuya açıklamakla daha iyisini yapabileceğimiz sonucuna vardı. Çevrimiçi spekülasyonun aksine, 2,5 yıl sonra Tether'in kripto fiyatlarını manipüle etmek için Tether ihraç ettiğine dair hiçbir bulgu yoktu.”

“Başsavcı’nın bu ifşa konularını yanlış beyan veya herhangi bir yasal yükümlülüğün ihlali olarak nitelendirmesini bir kenara bırakırsak, Başsavcı’nın şeffaflığı artırma hedefini paylaşıyoruz. Bu nedenle, geçen yıl gönüllü olarak Başsavcıya, Tether'in rezervlerinin bileşimi hakkında bilgi verdik ve anlaşmanın bir parçası olarak, hem Başsavcı ofisine hem de kamuoyuna ek bilgiler vermeyi önerdik.”

“Bu soruşturma devam ederken, müşterilerimizin son iki yılda işletmelerimize bağlılık göstermesinden dolayı memnuniyet duyuyoruz. Tether’in piyasa değeri, bu süre içinde 2 milyar ABD dolarından, 34 milyar ABD dolarını kadar çıktı.”

Açıklamanın sonunda, her iki şirketin de sektöre liderlik etmeye ve müşterilerine hizmet vermeye devam etmeyi dört gözle beklediğini belirten Tether, New York Başsavcılık Bürosundaki personele işbirliği ve profesyonelliklerinden dolayı da teşekkür etti.