Tether, Detaylı USDT Rezerv Dökümünü Paylaştı

Popüler Tether (USDT) sabit koininin arkasındaki şirket olan Tether Holdings Limited, dün (13 Mayıs Perşembe günü) rezervlerinden tam bir döküm yayınlayarak, bulunan varlıkları hakkında daha fazla şeffaflık sağladı.

Şubat ayında New York Başsavcılık Ofisi ile bir anlaşmaya vardığından beri rezervlerinin durumu hakkında periyodik raporlar sunan Tether, şirketin konsolide varlıklarının yükümlülüklerini aştığını doğrulayan Cayman Adaları merkezli bir muhasebe ağı olan Moore Cayman'dan çok sayıda güvence testini geçtiğini duyurmuştu. Şirketin, yayınladığı verilere göre 31 Mart itibarıyla Tether rezervlerinin;

  • %76’sı nakit ve nakde eşdeğer varlıklar, kısa vadeli mevduatlar ve commercial paper’larda,
  • %12,55’i teminatlı kredilerde,
  • %10’u şirket tahvil ve fonları ile kıymetli madenlerde,
  • %1,64’ü ise dijital tokenler dahil olmak üzere diğer yatırımlarda bulunuyor.

Screenshot-2021-05-13-at-5.35.43-PM.png

Kaynak: Tether

USDT rezervinin neredeyse %76’sını oluşturan nakit ve nakde eşdeğer varlıklar, kısa vadeli mevduatlar ve commercial paper’lardan oluşan kategorinin dağılımı, sırasıyla şu şekilde; %65,39’u commercial paper, %24,20’si fiduciary hesap, %3,87’si nakit, %3,60’ı ters repo işlemleri ve %2,94’ü hazine bonosu.

Devamında şirket, USDT rezervinin dökümünü yayınladıktan sonra şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu hareket, şeffaflığa ve sektörümüzde standardı belirlemeye devam eden taahhüdümüzün bir parçası olarak bu bilgileri kamuya açık hale getirme konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor.”